30160

Pozitív végeredménnyel zárta le „Az Informatikai Közháló programban a kormányzati feladatokat ellátó szervek és közintézmények részére biztosított internet hozzáférések kiszolgáló informatikai végberendezéseinek korszerűsítése” (EKOP-2.2.5) elnevezésű – rövid nevén Köznet Eszközkorszerűsítés – projektet a NISZ.

A projekt fő célja az volt, hogy a Közháló rendszerben a NISZ Zrt. által működtetett – emelt szintű internet-szolgáltatással ellátott – intézmények telephelyein található, összesen 1033 végpont hálózati berendezéseinek korszerűsítésével növelje az internet sávszélességet és csökkentse a meghibásodások miatt kieső forgalmi időszakokat.

A 2012. december 14-én indult, nettó 240 millió forint költségvetésű; 100%-ban uniós forrásból finanszírozott, a NISZ Zrt. által megvalósított Köznet projektben létrejött fejlesztésnek köszönhetően az intézményekben javult a hozzáférés a közháló szolgáltatásokhoz és könnyebbé vált a saját weboldalak üzemeltetése, ami összességében hatékonyabb munkát tesz lehetővé. A korszerűsítés révén az intézmények és az állampolgárok a közigazgatási szolgáltatásokhoz is könnyebben férhetnek hozzá, amivel közvetve a közigazgatási szolgáltatások hatékonysága is javult.

Forrás: NISZ Zrt.

 

2013. november 19. 10:33 | Haladó, Még több informatika