31747

Út a diplomához címmel jelent meg pályázati kiírás, amelyre hátrányos helyzetű, önköltséges képzésben részt vevő, nappali, esti vagy levelező tagozatos hallgatók jelentkezhetnek. A tanulók ösztöndíjban vagy önköltség-támogatásban részesülhetnek. Pályázni december 23-án éjfélig lehet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett. A felsőoktatási esélyteremtő ösztöndíj- és önköltség-támogatási program a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, kiemelten a roma hallgatók felsőoktatási esélyteremet szolgálja, valamint tanulmányaik folytatásának támogatását.

Az ösztöndíj- és önköltség-támogatási programra 2013–2014 őszi és tavaszi félévében Magyarország területén működő felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban álló, hátrányos helyzetűnek minősülő, önköltséges hallgatók jelentkezhetnek. Pályázatot nyújthat be a Magyarország területén működő felsőoktatási intézményben alap-, mester vagy osztatlan képzésen, nappali, esti vagy levelező tagozaton hallgatói jogviszonnyal rendelkező, magyar állampolgárságú önköltséges hallgató, amennyiben az adott szintű végzettséggel még nem rendelkezik, vagy azonos szintű más képzésben nem vesz részt.

A felhívás két komponense pályázható: az ösztöndíj támogatási komponensben 200.000 forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető a 2013-2014-es tanév I. és II. tanulmányi féléveire (10 hónapra) vonatkozóan, 2013. szeptember 2. és 2014. június 30. közötti időszakra. Az ösztöndíj támogatás kifizetése utalással történik.

Az önköltség-támogatási komponens jóvoltából az önköltséges hallgató maximum 220.000 Ft/ félév önköltség-támogatásban részesülhet. A támogatás nagysága nem haladhatja meg képzési önköltség mértékének 85 százalékát és nem lehet kevesebb, mint a képzési önköltség 60 százaléka.

A pályázati felhívás további részletei az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő honlapon találhatóak.

Forrás: Hírközpont

2013. december 7. 10:49 | Pályázatok