62806

2014. április 23-án volt az első eBeszélő, amelyik a balassagyarmati fegyház és a szécsényi eMagyarország pont között zajlott le … “Nem nagy dolog”, mondhatná bárki, hiszen manapság általánosan elterjedt kommunikációs csatorna a VoIP (voice over IP). Ez alkalommal azonban mégis a technológia különleges alkalmazásáról van szó, ahol a különlegességet a helyszínek és a funkció adják.

Az alábbiakban az eMulticoop szövetkezet beszámolója olvasható:

Eddig az elítéltek ritkán találkozhattak családtagjaikkal, s ez a találkozó mindkét oldalon különleges felkészülést igényelt. Egyik oldalon komoly elővigyázatosságot, biztonsági berendezéseket és intézkedéseket, felügyeletet esetleg szállítást, a másik oldalon időpont egyeztetést, rákészülést, szabadidő biztosítást, csomag összeállítást, utazást. De különösen mindkét oldalon komoly anyagi terhet.

Az “eBeszélő” ehhez képest lényegesen olcsóbb, egyszerűbb, biztonságosabb s az élmény nem sokban marad el a valóságos találkozás élményétől – kis túlzással: az egy üvegfal helyett 2 képernyő választja el, vagy ha tetszik köti össze a résztvevőket. Külön öröm számunkra, hogy a jelenleg pilot stádiumban megvalósulni látszó rendszernek ötletadói, kezdeményezői vagyunk. Javaslatunk ezúttal “nyitott fülekre” és a balassagyarmati fegyház vezetőjének személyében eltökélt támogatóra talált, aki magáévá téve a gondolatot, mindent megtett a megvalósításért. Reméljük, hogy a pilot, sikeressége után, országosan bevezetett rendszerré bővül, megkönnyítve sok nehéz sorsú család életét és a megtakarítások mellett egy új funkcióval bővíti az eMagyarország pontok szolgáltatás kínálatát.

Forrás: emulti.coop

2014. május 8. 12:34 | Egyéb, Kezdő