city bus on a white background

A bérletvásárlást egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a BKK új, korszerű automatái, amelyekből az ügyfeleink által megadott időpontoktól érvényes bérletek is megvásárolhatók, sőt számlát is tudnak nyomtatni, ha szükséges.

A jelenleg már működő 150 automata éjjel-nappal elérhető, melyek mindegyikénél bankkártyás fizetés is lehetséges, ez is segíti, hogy csökkenjen a sorban állással töltött idő. Automatáink pontos helyéről és használatáról honlapunkon tájékozódhatnak.

Időt spórolunk a BKK új jegy- és bérletkiadó automatáival

Korszerű jegy- és bérletkiadó automatáink ma már nemcsak a belváros forgalmasabb csomópontjain – Keleti és Nyugati pályaudvar, Kelenföld vasútállomás M, Puskás Ferenc Stadion M, Újpest-Központ M, buszvégállomás, Blaha Lujza tér M, Deák Ferenc tér M, Örs vezér tere M –, hanem számos hévállomáson és Budapest külvárosi, kertvárosi részein, továbbá Budaörsön, Dunaharasztiban, Gödöllőn, Nagykovácsiban, Ráckevén, Szentendrén, Pomázon, Szigetszentmiklóson, Tökölön, Törökbálinton is megtalálhatók, illetve a következő hetekben-hónapokban folyamatosan telepítjük őket. Ezért mindenki kényelmesen megveheti termékeinket akár a lakó-, akár a munkahelyéhez legközelebb lévő automatából.

Az automaták a BKK szinte teljes termékkínálatát tartalmazzák: megvásárolhatók a negyedéves és a diákok számára igen kedvező szemeszterbérletek, havi bérletek, napijegyek akár az ügyfelek által megadott érvényességi időtől is. A készülékek érmét, papírpénzt is elfogadnak és visszaadnak, ezenkívül hagyományos és érintésmentes bankkártyával is lehet gyorsan és kényelmesen fizetni.

A 300 új korszerű jegy- és bérletautomatának mintegy a felét már üzembe is helyeztük, ezekről ügyfeleink visszajelzései pozitívak. Ezt az is jól mutatja, hogy készülékeinken néhány hónap alatt 2,5 milliárd forint fölötti menetdíjbevétel érkezett be, melyekből eddig már 200 ezer bérletet vásároltak ügyfeleink, és azok több mint felét bankkártyával fizették.

Változások a bérletvásárlásban – emlékeztető

A Budapesti Közlekedési Központ 2014 tavaszától Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával új technológián alapuló, megújult külsejű jegyeket és bérleteket vezetett be, melyeket az új jegy- és bérletkiadó automatákból, az ügyfélközpontokban és a jegypénztárakban lehet megvásárolni. Ezeket a megújult termékeket minden alkalommal helyben – az automatákból, az ügyfélközpontokban vagy a pénztárakban – speciális papírra nyomtatjuk, ezért az eddig különböző szelvényeket felváltják az egységes kinézetű jegyek és bérletek.

Az új BKK jegy- és bérletkiadó automaták által nyomtatott, valamint az ügyfélközpontokban vagy a pénztárakban kapható bérleteket egy arcképes igazolvány azonosító számának megadásával lehetséges megvásárolni, melyet a szelvényen feltüntetünk. Természetesen ügyfelünk dönti el – saját kényelmi szempontjainak megfelelően –, hogy melyik azonosító számot adja meg. Ez lehet akár a BKK vagy VOLÁNBUSZ bérletigazolványé, akár más utazáskor használt arcképes igazolványé is. A bérletvásárlás további gyorsítása és megkönnyítése érdekében ügyfélkártyákat vezettünk be.

A BKK-automatákból vásárolt termékekről egyszerűsített számlát is igényelhetnek ügyfeleink, amelyhez előzetes regisztrációra van szükség honlapunkon. A regisztrációt követően e-mailben visszaigazoló értesítést kap, melyben megtalálja a BKK-automatáknál történő vásárlás során használandó QR azonosító kódját és a szükséges további információkat.

Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)

2014. augusztus 28. 14:00 | eÜgyintézés