Isolated miniature globe tranports and life styles

Mik azok a fejlesztések, melyek segítségével élhetőbb lesz egy település? Hogyan hasznosíthatók az okos megoldások a városfejlesztésben? Az első Urbania21 szakkiállítás ebben a témában teremt fórumot a lakosság, szolgáltatók és a fejlesztők között.

Szeptemberben első alkalommal rendezik meg az Okos hálózatok – Okos technológiák – Okos városok magyarországi szakkiállítása, az Urbania21.

Az élhető városok irányításában és fejlődésében az intelligens rendszerek alapvető szerepet játszanak, ezek bemutatására jött létre a kezdeményezés. A kiállítás gyakorlati szempontból mutatja be, milyen fejlesztések segítségével lesz egy város élhetőbb, „okosabb”. Az egyedi szakkiállítás először teremt fórumot a lakosság, a szolgáltatók és az okos technológiák fejlesztői és szállítói között. IT vonalon kiállít többek között a Microsoft, az Ericsson, az ABB és az iCell – mindannyian az okos városfejlesztés témakörben.

Érdekesség, hogy a hagyományos elhelyezésű standok mellett egy újszerű Smart&Green Square biztosít majd közös teret az egyedi megoldások és innovációk bemutatásának. A kiállításon a fejlesztők, gyártók, tudásközpontok és üzemeltetők mellett állami intézmények is bemutatják tevékenységüket és fejlesztési céljaikat.

A kiállítást kísérő kétnapos konferencián olyan programokat és projekteket ismerhetnek meg a látogatók, melyek tervezésében és működtetésében az innováció, az intelligens rendszerek, illetve a fenntarthatóság együttesen jelenik meg. Lesz szó a „Smart City” rendszerek megvalósításának gyakorlatáról, a közmű és közlekedési szolgáltatások hatékonyságát növelő eljárásokról, az energiafogyasztást mérséklő korszerű megoldásokról, zöld építmények fejlesztéséről. Megismerhetők lesznek a települések költséghatékonyabb üzemeltetését segítő megoldások, nemzetközi elismerést kiváltó innovációk – az építés, a közlekedés, a járműgyártás és az intelligens vezérlések terén. A létező technológiák bemutatását uniós operatív programok ismertetése követi – utóbbiban különösen a 2014-2020 időszak fejlesztési prioritásairól és a vállalakozások és önkormányzati szervek által igénybe vehető támogatási forrásokról lesz szó.

A rendezvény időpontja: 2014. szeptember 17-18., helyszíne: Budapest, Syma rendezvényközpont.

Forrás: IT Café

2014. szeptember 9. 08:00 | Események