solymár károly balázs2

A meglévő, többfunkciós eMagyarország Pontok támogatására írt ki 20 millió forintos keretösszegű pályázatot az eMagyarország Centrum. A vissza nem térítendő pályázati konstrukció célja a már működő eMagyarország Pontok szolgáltatási színvonalának növelése, az információs társadalom és tudásalapú gazdaság fejlesztése, a digitális írástudás népszerűsítése.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai felügyelete alatt működő Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI) szervezetének pályázatán egy eMagyarország pont legfeljebb 1 millió forintot nyerhet el.

A pályázaton kizárólag az eMagyarország Centrummal Együttműködési Megállapodással rendelkező eMagyarország Pontok vehetnek részt, amelyek működtetői helyi önkormányzatok (vagy azok fenntartásában működő intézmények), nonprofit szervezetek, a pályázati felhívásban megnevezett szervezetek és egyházi jogi személyek.

„A digitális írástudás fejlesztése és népszerűsítése a Nemzeti Infokommunikációs Stratégiával és a Digitális Nemzet Fejlesztési Programmal összhangban továbbra is kiemelt kormányzati cél. Reményeink szerint a következő években jelentősen növekszik a digitális írástudással és informatikai alapismeretekkel rendelkező állampolgárok száma, ezzel is hozzájárulva Magyarország gazdaságának fejlődéséhez” – mondta el Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára.

Részletes információ, a Pályázati kiírás és Útmutató, valamint az adatlapok letölthetőek itt  az eMagyarország Program honlapján. A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekre az eMagyarország Centrum ad felvilágosítást azinfo@djphalozat.hu e-mail címen.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály

Fotó: Royal Magazin

2014. szeptember 25. 13:23 | Digitális írástudás, eBefogadás, Egyéb, Haladó, Kezdő