Businesswoman working on computer

Bár még mindig a férfiak vannak többségben, egyre több nőt alkalmaznak a Microsoftnál. Tavaly óta 5%-ot javult az arány a gyengébbik nem javára. Lisa Brummel, a Microsoft emberi erőforrások részlegének ügyvezető alelnöke beszélt arról, hogy is áll jelenleg a Microsoftnál dolgozók aránya. Igaz, még mindig a férfiak vannak többségben, viszont a nők aránya emelkedett az elmúlt évekhez képest.

Jelenleg a vállalatnál dolgozók 71%-a férfi, a női munkaerő aránya pedig csupán 29%. Ez azonban jelentős javulásnak számít, tavaly ugyanis még csak 24%-ban volt jelen a gyengébbik nem a munkavállalaók között. Nem csak ezen a téren tapasztalható változás, hanem a kisebbségi felsővezetők aránya is növekedett 24%-ről 27%-ra.

Bár a nők aránya növekszik, a technológiai területeken ennél jóval kevesebb nő dolgozik (lásd az alsó képen). Ezt a területet vizsgálva csupán a dolgozók 17,1%-a nő. Összehasonlítva a Google arányaival, nem jelentős az eltérés. A keresőóriásnál jelenleg a dolgozók 30%-a nő.

A Microsoft weboldalán részletes megtekinthetők az egyes arányok, ahol a nemzetiségek közötti eltérések is megtekinthetők.

Forrás: PRIM hírek

2014. október 7. 12:57 | Nők és infokommunikáció