hirado.hu

Okostelefonon elérhetők a nevezetes helyek, nyitva tartások, kulturális és sportrendezvények. Turistáknak és helybelieknek is hasznos a Szombathely Pont. Hol van nyitva a hétvégén patika? Mikor kezdődik a meccs vagy éppen milyen filmet játszanak a szombathelyi moziban? Ilyen kérdésekre is választ ad az a Szombathelyen kifejlesztett mobiltelefonos alkalmazás, amelyet egyaránt használhatnak turisták és helybeliek.

Az ingyenesen letölthető applikáció segítségével bárki naprakész információhoz juthat a nevezetes helyekről, éttermekről, kulturális rendezvényekről. A felmérések szerint minden harmadik-negyedik fiatalnak androidos telefonja van, így a turisztikai és kulturális szolgáltatóknak lépést kell tartaniuk velük, ha el akarják juttatni az információkat a célcsoportokhoz – mondta a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorának az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója, Parais István. Hozzátette: az alkalmazást folyamatosan, naponta frissítik.

A Szombathely Pont elsősorban a helyi lakosoknak szól, de a turisták is hasznát vehetik, saját, könnyen kezelhető felületet kapnak, melyen egyebek mellett térképeket és az aktuális látnivalókkal kapcsolatos információkat találhatnak – hangzott el a Kossuth Rádióban.

Forrás: hirado.hu

Fotó: hirado.hu/Szombathely Pont

2014. október 8. 12:29 | eKultúra