IT café_robotika

Rangos nemzetközi mezőnyben méreti meg magát a nyolc lányból álló magyar csapat a világ egyik legismertebb robotika versenyében.  A First LEGO League (FLL) nemzetközi versenyt azzal a szándékkal szervezik meg több mint egy évtizede évről-évre, hogy a 10 és 16 év közötti fiatalok játékos formában tegyék próbára kreatív képességeiket az IT területén.

A nemzetközi megmérettetés során több mint hetven országban, közel 230 ezer gyerek több fős csapatokban dolgozik azon, hogy az előre megadott szempontnak megfelelő, teljesen automatikusan működő robotot tervezzenek, programozzanak és élesben teszteljenek. Emellett egy kutatási feladatot is meg kell oldaniuk a csapatoknak: idén a jövő osztályterme és a tanulás jövője téma kapcsán dolgozhatnak ki gyakorlatba átültethető javaslatokat.

Magyarországot ebben az évben többek közt a Robogirls elnevezésű formáció képviseli az FLL-en. A november 22-i regionális debreceni döntőre készülő nyolcfős csapat csak lányokból áll. Augusztus óta folyamatosan, heti négy órában tréningezik magukat a megmérettetésre. A csapat szakmai munkáját a fiatal lányok informatikai képzésének támogatását zászlajára tűző Skool menedzseli, a Codie (korábban Robophone) szakmai vezetésével. A részvétel anyagi hátterét a pénzügyi technológiai szolgáltatásokat kínáló Dealogic Hungary biztosítja.

Forrás: IT Café

2014. november 25. 08:46 | Magyar sikerek