Woman in living room with laptop smiling

Az új felület célja, hogy megkönnyítse a lakosság, az egészségügyi szolgáltatók és a szakma képviselői számára a tájékozódást, valamint az ügyek intézéshez szükséges információk és nyomtatványok elérését.

A lakosság az új honlapon könnyen tájékozódhat az egészségbiztosítás pénzbeli és egészségügyi ellátásainak teljes köréről: a táppénzről, a gyermekápolási táppénzről, a terhességi-gyermekágyi segélyről, a gyermekgondozási díjról, továbbá a baleseti táppénzről és az utazási költségtérítésről. Ezen kívül részletes információt találnak az egészségügyi, háziorvosi és szakellátásról, a méltányosságból kérhető ellátásokról és a segélyről is – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményből.

A www.oep.hu-n a “nyomtatványtár” címszó alatt az egészségbiztosítási ügyek intézéshez szükséges nyomtatványok, űrlapok és iratminták tölthetőek le közérthető kitöltési útmutatókkal kiegészítve. Továbbá új funkció, hogy irányítószám alapján rá lehet keresni az ügyintézés pontos helyszínére és az elérhetőségekre.

Az egészségbiztosítási szolgáltató partnereknek is könnyebb lesz tájékozódniuk a jövőben, az ő számukra egy külön, a szakmának létrehozott aloldalon gyűjtötte össze az OEP a releváns információkat. A honlap elérhető okostelefonokról és táblagépekről is – közölte a pénztár.

Forrás: Prim hírek

2014. november 6. 14:00 | eEgészségügy, Haladó, Kezdő