Stock Trader Team At Work

Most minden általános iskolai, középiskolai és szakiskolai oktatásban résztvevő tanuló megmutathatja, hogy milyen informatika órát szeretne! Határon túli magyar fiatalok jelentkezését is várják a szervezők!

A verseny fődíjai kategóriánként 1 éves PC World előfizetés a 2. és 3. helyezettek díja 1⁄2 és 1⁄4 éves PC World előfizetés  a PC World jóvoltából.  A tanulói zsűri fődíjai kategóriánként egy-egy ajándékcsomag a Novell Magyarország jóvoltából.  További díjakat ajánlott fel a:  Viacom Informatikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Versenykiírás

Előzmények

A verseny kiíróinak a hallássérült fiatalok integrált oktatását megkönnyítő alternatív pedagógiai módszerek fejlesztése, kipróbálása és közzététele terén közösen elért eredményeit 2010-ben a Tempus Közalapítvány a Hálózati tanulási díjjal jutalmazta. Az elismeréssel járó támogatást a Fülemüle hálózat tagjai egy országos informatikai verseny kiírására, ezen belül a versenyen eredményesen szereplő tanulók díjazására fordították, hagyományteremtő céllal.

A verseny céljai

az informatikában, információ gyűjtésében és rendszerezésében tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni az országos szintű megmérettetésre, ösztönözni a tanulókat szakmai információk gyűjtésére, rendszerezésére, bemutatására,az iskolai tehetséggondozás hatékonyságának növelése a motivációs háttér biztosítása révén,pozitív módon befolyásolni a tanulók internetezési és hálózati tanulási szokásait, felhívja a figyelmet a környezetvédelem és fenntartható fejlődés fontosságára.

Az információgyűjtés fő témakörei

1. fordulóban: hardver eszközök, szoftverek, saját alkotások bemutatása.

2. fordulóban: A speciális és az általános iskolás kategóriákban operációs rendszerek. A középiskolás kategóriában HTML alapjai.

A választható altémakörök a kategóriák feladatsoraiban találhatóak. FONTOS! Mindenki a saját kategóriája témakörei közül kell, hogy válasszon!

Általános tudnivalók

A verseny kétfordulós egyéni verseny. Az első fordulót az iskolák rendezik meg, felhasználva a verseny honlapján közzétett versenyfeladatokat és betartva a jelen versenykiírás szabályait. A második fordulóba, az országos versenyre az iskola nevezi a tanulóit, maximum három főt (kategóriánként, tagintézményenként), az iskolai forduló eredményei alapján. A második fordulót a verseny kiírója szervezi. Kiküldi a versenyzőknek a feladatokat, értékeli a visszaküldött versenymunkákat és eredményt hirdet. A verseny lényegében az interneten, illetve elektronikus módon (elsősorban e-mail) bonyolódik.

Kategóriák

Általános iskolás és szakiskolás kategória:

Bármely magyar nyelven beszélő, nappali rendszerű általános iskolai vagy szakiskolai oktatásban résztvevő diák jelentkezhet ebbe a kategóriába, akinek jelentkezését szülei és iskolája támogatják. (Határon túli magyar fiatalok is jelentkezhetnek.)

Középiskolás kategória:

Bármely magyar nyelven beszélő, nappali rendszerű közép iskolai oktatásban résztvevő diák jelentkezhet ebbe a kategóriába, akinek jelentkezését szülei és iskolája támogatják. (Határon túli magyar fiatalok is jelentkezhetnek.)

Speciális kategória:

Azok a sérült (nem csak hallássérült) fiatalok, akik integráltan vagy szegregáltan az általános iskola felső tagozatán vagy középiskolában, szakiskolában tanulnak, jelentkezhetnek ebbe a kategóriába.

Ha az iskolában igény mutatkozik a versenyen való részvételre az iskola e-mailben (levélben vagy faxon) jelzi a kiírónak, hogy részt kíván venni a versenyen. Ez még nem jelent nevezést, csupán kapcsolatfelvételt a kiíróval.

A nevezés módja

Az országos versenyre – a tanulók és a tanárok igénye esetén – az iskola nevezi a tanulóit, maximum három főt (kategóriánként, tagintézményenként), az iskolai forduló eredményei alapján. Határon túli fiatalok esetén bejegyzett helyi magyar közösségek, szervezetek is nevezhetik a tanulókat, ha nincs magyar nyelvű iskola.

A három versenyző pontosan kitöltött, a tanuló, a szülő és a felkészítő pedagógus által aláírt jelentkezési lapját az iskolák (magyar közösségek, szervezetek) továbbítják postai úton, vagy faxon a kiírónak. Ezzel egy időben a tanulók pályamunkáját is beküldik e-mailben a web@egressy.info címre.

A munkák beérkezését követően a válasz e-mailben a kiíró egy űrlapot küld, amelynek kitöltésével elektronikusan is meg kell adni a jelentkezési lapon megadott adatokat az elektronikus feldolgozás megkönnyítése érdekében.

Minden tanulónak a kategóriájának megfelelő feladatot kell elkészíteni!

A versenykiíró főszervező címe és e-mail címe:
Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola
cím: 1149 Budapest, Egressy út 71.
e-mail cím: web@egressy.info
Telefon: 220-8186

Nevezési határidő:
2015. január 10.

Nevezési díj:
nincs

Használható szoftverek
– MS Office, Open Office vagy LibreOffice prezentációkészítő programjai a feladatkiírások szerint.
– Speciális kategória esetén a feladat megoldható az iskolában használt interaktív tábla szoftverrel.

Fordulók

Első (iskolai) forduló

A versenyfelhívás legkésőbb 2014. október 1-én megjelenik a verseny honlapján, (www.tehetseggondozas.hu) ahol megjelennek a verseny első (kreatív jellegű) feladatai is, valamint a jelentkezési lap.

A versenyen részt vevő tanulók megoldják a feladatot, azaz elkészítik a pályamunkáikat, amelyeket az iskola informatika tanáraiból alkotott zsűri értékel, és kiválasztja a három legjobb pályamunkát, ill. tanulót. Velük (a pályamunkákkal és a kitöltött nevezési lapokkal) nevezhet az iskola az országos versenyre.

A beküldési határidő 2015. január 10.

(Ha kevesebben indulnak a versenyen, vagy az iskolai zsűri megítélése szerint a pályamunkák nem érnek el kellő színvonalat, természetesen háromnál kevesebb tanulóval is nevezhetnek.)

A beküldött pályamunkákat az országos versenybizottság kategóriánként értékeli, és az eredményeket 2015. február 7-ig megjelenteti a verseny honlapján. Közli azok névsorát, akik tovább jutottak és megoldhatják és beküldhetik a következő feladatot.

Második forduló

A továbbjutó tanulók iskolájának, a kapcsolattartó tanárnak a versenybizottság (zsűri) kiküldi a következő feladatot, legkésőbb 2015. február 7-ig. A feladat megoldását 2015. március 7-ig az iskola beküldi a feladat megoldását a kiírónak e-mailben, amelyet a kiíró visszaigazol. A feladatok értékelését a kiíró által megbízott országos versenybizottság végzi. A határidőkön túl érkező munkákat a versenybizottság nem fogadja el.

Eredményhirdetés

Az eredményhirdetés a Géniusz Tehetségnapok keretében 2015 április 9.-én zajlik. A Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon színháztermében (1142 Budapest, Rákospatak u. 101.).

Az eredmények közzétételének módja
A verseny eredményei a verseny honlapján (www.tehetseggondozas.hu) megtekinthetők lesznek az eredményhirdetéssel egy időben.

A második fordulóba jutó tanulók legjobb bemutatóit közzétesszük a honlapon.

A verseny főszervezője
Gál Tamás
cím: 1149 Budapest, Egressy út 71.
e-mail cím: web@egressy.info
Telefon: 220-8186

A verseny kiírói
– Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola,
– PC World,
– Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete,
– Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet,
– Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon,
– Hallássérültek Iskoláinak Országos Egyesülete.

A program az – Informatika – Számítástechnika Tanárok Egyesülete TÁMOP – 3.4.3-08/1-2009-0017; az Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola és a Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon TÁMOP – 3.4.3-08/1-2009-0027; a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet TÁMOP-3.4.4/B-08/2/KMR-2009-0030 projektjei eredményeinek fenntartása keretében kerül megrendezésre.

Forrás: www.tehetseggondozas.hu

2014. december 8. 10:08 | Pályázatok