shutterstock_157289114

Internethasználati támogatást ad Nyírbátorban az önkormányzat – közölte a város polgármestere. Havi 1000 forint önkormányzati támogatásban részesülnek azok a családok, amelyeknél az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg 57 ezer forintot, és két kiskorú vagy egyetemi, főiskolai hallgató gyermekük van – közölte Máté Antal független polgármester.

Emellett megkapják az anyagi segítséget a gyermeküket egyedül nevelők is. A támogatást pályázat alapján, utólag fizetik ki az érintetteknek. A polgármester beszámolt arról is, hogy az önkormányzat Nyírbátor idegenforgalmi nevezetességeinek környékén, így a múzeum, a várkastély, a műemléktemplomok és a gyógyfürdő körzetében, illetve a belváros területén, a parkokban és játszótereken ingyen internet-hozzáférési lehetőséget is biztosít a helyieknek, valamint a turistáknak egyaránt.

A sajtótájékoztatón az önkormányzati vezető közölte még, hogy február 2-án, hétfőn, 10 órától félpályás útlezárásos demonstrációt szerveznek a település Szabadság terén, és a tüntetésen azt kérik, hogy a Mátészalka-Nyírbátor-Debrecen közötti 471-es főút Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszát is korszerűsítsék 2020-ig, ne csak a hajdú-bihari részét. Hozzáfűzte, hogy az utat a sok baleset miatt halálútnak nevezik a térségben.

Forrás: HVG

2015. január 30. 07:58 | eBefogadás, Vezető cikk