fot_primhirek

2014. július elseje óta működik az országosan egységes mobilparkolási rendszer, amelyet december végéig a várakozásoknál többen használtak. A szolgáltatást a második félévben 7,8 millió alkalommal vették igénybe, miközben 642 ezer autópálya-matrica és HU-GO viszonylatijegy-vásárlási tranzakciót is lebonyolított a rendszer. 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szakembereinek várakozásához képest többen fizették ki mobillal közterületi parkolási díjukat 2014 második félévében, az országosan egységes mobilfizetési rendszer elindulása óta. A Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül csak decemberben mintegy 1,3 millió parkolást, illetve 108 ezer autópálya-matricát és HU-GO viszonylati jegyet értékesített a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Az autósok mobilfizetési hajlandóságával egyenes arányban élénkül a piaci szereplők érdeklődése is, amit jól mutat, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. kezdetben öt, decemberben pedig már tizenegy viszonteladó partnerrel értékesíti a különféle, közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatásokat.

A mobilparkolási szolgáltatás, az autópálya-matrica és a HU-GO viszonylati jegy mobilfizetésének biztosítása mellett a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. számos új, innovatív, a közszolgáltatások minőségének javítását és a felhasználói komfort növelését célzó fejlesztést indított el. Ezek közül kiemelendő a közösségi közlekedés korszerűsítésében stratégiai szerepet játszó Nemzeti Egységes Jegyrendszer Platform, az országos egységes elektronikus jegyrendszer létrehozásához szükséges know-how-t a társaság saját szakembergárdája fejlesztette ki.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. július 1. – december 31. (féléves) üzemi statisztikai adatai:

– Összes mobilparkolási tranzakció száma (alkalom): 7 842 ezer

– Összes parkoló ellenőri lekérdezés száma (alkalom): 6 796 ezer

– Összes mobilparkolásból származó forgalom:  3 391 000 ezer Ft

– Összes autópálya e-matrica és HU-GO viszonylati jegy vásárlások száma (alkalom): 642 ezer

– Összes autópálya e-matricából és HU-GO viszonylati jegyből származó forgalom: 3 150 000 ezer Ft

 

Forrás: PRIM hírek
F
otó: PRIM hírek

2015. január 7. 07:31 | eGazdaság, Haladó, Kezdő