hvg_fotó

Ha valaki – az alábbi módon – letölti magának a Google Mapset, nem jön zavarba, ha internet nélkül kell valamilyen címet megkeresnie a térképen. Valamiért nincsen netkapcsolat, azonban megkeresne egy címet a Google térképén? Semmi gond, ha mondjuk birtokában van a Google Maps Saver (GMS) nevű program.

A GMS innen tölthető le egy exe fájlban, és erre kattintva már indítható is, ami jelzi, hordozható programról van szó, azaz akár egy pendrive-on is magunkkal vihetjük, és bármilyen gépen használhatjuk. Ráadásul mindössze 500 kilobájt a mérete, úgyhogy túl sok helyet sem foglal.

Az indítása után elég beírni a bal oldali keresőmezőbe a választott címet, és pillanatok alatt megjelenik a térkép, amit azután a + jelre kattintva nagyíthatunk, akárcsak az „igazi” Google Mapsen. Különféle felbontás-típusokat is beállíthatunk a megjelenő térkép számára: ablak méret, HD720, HD1080, nagy (5000 x 8000), iPhone (320 x 480) stb.

A képet el is menthetjük (és persze ki is nyomtathatjuk), többféle formátum közül választhatunk: bmp, jpeg, png és targa. A jpeg formátumnál még minőségi szinteket is beállíthatunk, a png-nél pedig a tömörítés mértékéről dönthetünk.

Forrás: HVG
Fotó: HVG

2015. február 3. 14:25 | Digitális írástudás, Még több informatika