Layout 1

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében 2015. március 19 – 26. között kerül sor az Internet Fiestára. A rendezvénysorozatot ebben az évben is a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Kérjük a könyvtárakat, csatlakozzanak az eseményhez, szervezzenek érdekes, informatív és hasznos programokat olvasóiknak, használóiknak, településük lakóinak annak érdekében, hogy minél tovább bővüljön a világhálót ismerők és használók köre.

Az Internet Fiesta idei fő témaköre – Környezetünk és családunk az interneten – lehetőséget kínál arra, hogy a könyvtárak népszerűsítsék az internet lehetőségeit a szűkebb és tágabb környezet – város, falu, épített és természeti értékek – megismerésére. Alkalom adódik a helytörténeti adatbázisok bemutatására, a helyi kutatások prezentálására. A lakóterületük értékeit interneten közkinccsé tevő különböző közösségek sokszor kapcsolatban állnak egymással, a programokon résztvevők játékosan, akár vetélkedők során tehetik próbára tudásukat.

A családok nemcsak a mindennapjaikat dokumentálhatják (fotósorozatok, blogok segítségével), hanem akár családtörténeti kutatások elindításához is segítséget kaphatnak.

Javasolt témáink a programokhoz:

  • Fotók az interneten (Picasa, Facebook)
  • Blogot írunk
  • Helytörténeti adatbázisok
  • Helytörténeti források az interneten
  • Kapcsolatban a család – Facebook, Skype használata
  • Családtörténeti források a könyvtárakban és az interneten
  • Internetes játékok, totók

Kérjük a megyei könyvtárakat, hogy segítsék a térségükbe tartozó könyvtárakat a sikeres programszervezés érdekében, és vonják be kistelepülési szolgáltatóhelyeiket is.

A regisztrációkat 2015. március 10-ig várjuk.

Az Internet Fiesta honlapján az érdeklődők részletes információkat találnak. Innen lehet letölteni promóciós anyagokat, illetve itt regisztrálhatják a könyvtárak a helyi eseményeket, tölthetnek fel képeket, jelentkezhetnek a 2015. március 26-i zárókonferenciára.

Budapest, 2015. február 9.

Forrás: http://fiesta.kjmk.hu

2015. február 26. 15:36 |