37983_copy_3_gerbeaud

A tavalyi nagysikerű „On-life”: nagy sebességgel egy digitális világ felé konferenciát követően idén márciusban a magyarországi hírközlési, infokommunikációs szektor fejlesztésének lehetőségeiről és irányairól, vagyis az elkövetkező időszak legfontosabb kérdéseiről rendez konferenciát a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) támogatásával a Szélessáv Közhasznú Alapítvány (SzA ) és a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT).

A hazai infokommunikációs szektor fejlesztésének stratégiai irányait a magyar kormány a 2014 február 5-én elfogadott Nemzeti Infokommunikációs Stratégiában jelölte ki. Az Európa 2020 stratégiával összhangban lévő, de az abban foglaltaknál gyorsabb fejlesztési ütemet meghatározó stratégiai program négy fő téma mentén – digitális infrastruktúra – szupergyors internet, digitális állam, digitális kompetenciák, digitális gazdaság – tűzi ki az összehangolt fejlesztések irányát.

A Nemzeti Infokommunikációs Stratégia követelményeinek megfelelően született meg a 2014 novemberében a kormányhatározat a Digitális Nemzeti Fejlesztési Program (DNFP) megvalósításáról, kijelölve a program célrendszerét, a feladatokat és azok határidejét, valamint egyben a Program megvalósításáért felelős kormányzati szereplők körét is.

A „Digitális Nemzet, digitális fogyasztók- Rajta vagyunk a bittérképen” konferencián a bevezető előadások után a DNFP négy fő paneljének megfelelően, a hozzáférés, a jogszabályok akadálymentesítése, a digitális városok és a szükséges kompetencia kéréseit vitatjuk meg a hazai hírközlési szakma közreműködésével.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációs kötött.

A konferencia részletes programja elérhető itt.

Forrás: Infotér
Fotó: Infotér

2015. március 11. 13:49 |