PC160735

Az Alsómocsoládi Könyvtári Szolgáltatóhely és eMagyarország Pont is csatlakozott programmal az országos szintű Internet Fiesta rendezvénysorozathoz.

A “Mocsolád-Civilház” Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével az IT(T) Ifjúsági Információs és Tanácsadó Pontban valósítottuk meg 2015. március 23-án “Fotók és az internet” című programunkat, melyen összesen 15 fő vett részt. Közülük csak kevesen ismerik a különféle infokommunikációs és IT eszközöket, nincsenek tisztában az okos telefonokra letölthető alkalmazások, a laptopok és az interneten elérhető szolgáltatások használatával.

Fontosnak tartottuk, hogy közelebb hozzuk számukra ezeket a technikai eszközöket, és egy olyan használható tudást közvetítsünk, ami megkönnyítheti mindennapjaikat (például: receptek keresése húsvétra, időjárás-előrejelzés, közösségi oldalak használata, digitális fotókészítés- és közzététel).

Rendezvényünkön megismertettük az érdeklődőkkel a digitális fényképezőgépek használatát, a fotók letöltésének menetét, majd a különböző szerkesztő programokat, valamint a fényképek interneten történő közzétételét (fotótárak létrehozás, feltöltés Facebookra).

Az érdeklődők örültek a lehetőségnek, szívesen ismerkedtek a laptopokkal, digitális fényképezőgépekkel és a különböző fényképszerkesztő programokkal, közösségi oldalakkal.

Bízunk benne, hogy az általunk közvetített új tudás mindennapjaik során hasznosítható, és bátrabban keresik fel az eMagyarország pontot, ahol – minimális segítséggel ugyan, de már – ők maguk veszik igénybe az internet adta lehetőségeket.

Forrás: Balogh Anikó, eTanácsadó
Fotó: Balogh Anikó, eTanácsadó

2015. március 31. 08:23 | Digitális írástudás, eBefogadás, eMunka, Események