image (24)

Még a nyáron itt lesz a Windows 10 a hivatalos bejelentés szerint 111 nyelven 190 országban. Örülhetünk, mert a Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1 tulajdonosok (az XP ugye elvben már nem is létezik) egy évig ingyen frissíthetik legális operációs rendszerüket a legújabbra, a Windows 10-re.

Terry Myerson, a redmondi óriás illetékes alelnöke ennél pontosabb időpontot ugyan nem közölt, de néhány hónapon belül – nyilván magyarul is – ingyen elérhető lesz a Microsoft új stratégiájának megfelelően a legkorszerűbb oprendszerük.

A Microsoft különös ötlettől vezéreltetve a kínaiaknak kalózpéldányokat is engedi legális Windows 10-re frissíteni a Windows Blog szerint. Nagyon fontos lehet a keleti piac, mert a Windows Hardware Engineering Közösség (WinHEC) csúcstalálkozóján Shenzhenben tett bejelentés alapján grandiózus tervük megvalósításához megnyerték stratégiai partnernek a Lenovo-t, a Tencentet és a Qihu 360-at.

A Lenovo 2500 szolgáltató központjával, a Tencent közösségi hálóival, a Qihu 360 pedig a világ egyik vezető internetes biztonsági cégeként sokat tehet a népszerűsítésért. Hunyjuk le egy pillanatra a szemünket: egy olyan közösségben való népszerűsítésért, melyben tömegek használják a cég lopott szoftverét.

Ma a világon több mint 1,5 milliárd felhasználó dolgozik Windows-on. Kínában több százmillió PC-n fut a Microsoft operációs rendszere. Nem véletlen, hogy a Microsoft új személyi asszisztense, az Einstein kódnéven ismert Cortana működik mandarin nyelven.

Forrás: Infortér
Fotó: Microsoft

 

 

2015. március 19. 12:02 | Digitális írástudás, Haladó