uK2qtKQL_400x400

Európai uniós támogatással, több ezer résztvevő segítségével, magyar módszerrel fejlesztik a GEOMATECH rendszert.  A fejlesztők ma jelentették be, hogy hamarosan mindenki számára elérhető lesz, és az iskolákban is bevezetésre kerülhet az akadémia által is támogatott magyar GEOMATECH oktatási rendszer.

A program az általános iskolától az érettségiig interaktívan, digitális eszközök segítségével oktatja a matematikát. A hivatalos közlemény szerint a projektben eddig több mint 681 intézményből 1550-nél is több pedagógus vett részt, vizsgázott le és teszteli, használja a digitális módszertant.

Sikerélmény a matekban

A projekt elsődleges célja, hogy a diákok megszeressék a matematikát, és az órákon aktívabbak, a tanulás során pedig motiváltabbak, kreatívabbak legyenek. Ennek érdekében 2015 szeptemberéig – a GEOMATECH közoktatási projektjének keretében – országosan 2400 általános és középiskolai, matematikát és természettudományokat oktató pedagógust ingyenesen képeznek ki az új módszer használatára.

A diákok körében már most is népszerű, GEOMATECH digitális tananyagok segítségével játszva tanulhatnak a diákok. A virtuális tankönyv egyesíti a geometriát, algebrát, táblázatkezelést, grafikus ábrázolást, statisztikát és az analízist. Interneten keresztül asztali gépen, tableten, illetve a diákok legnagyobb örömére hamarosan telefonon is elérhetőek lesznek a feladatok, így akár hazafelé menet is elkészülhet a házi feladat. Eszköztárában a GEOMATECH a felhasználók kreativitására épít, ezért előnye, hogy bárki könnyedén készíthet új, egyedi feladatokat, feladatmegoldásokat is.

Nemcsak itthon lehet sikeres

A már nemzetközi érdeklődést is kiváltó GEOMATECH Projekt a BKF Kommunikációs Alapítvány, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, valamint a GeoGebra Nonprofit Kft. együttműködésében valósul meg az Új Széchenyi Terv keretében, uniós forrásból fedezve az 1800 digitális tananyag 2,3 milliárd forintos költségét.

A projekt iránt érdeklődő tanárok ingyenes továbbképzéseken vehetnek részt, ahol megtanulják, hogyan alakíthatják tanítási gyakorlatukhoz vagy a diákok tanulási igényeihez a tananyagokat. Emellett lehetőségük lesz saját digitális tartalmaik megosztására, népszerűsítésére is. A szoftver segítségével a tanulási folyamatba a szülők is bekapcsolódhatnak, hiszen a programot otthon is elérhetik majd, így játékosan gyakorolhatnak gyermekükkel.

Forrás: IT Café
Fotó: Google

2015. április 29. 11:28 | Digitális írástudás