878327-1950507742

Nemcsak a számok mutatják, hogy növekszik a magyar 3D nyomtatás piac, de a 3D Printing Days műsora is erről árulkodik. Lesznek előadók, kiállítók és új termékek például Spanyolországból, Olaszországból, Hollandiából, Amerikából, és az egyik legismertebb márka, a Makerbot európai vezetője is előadást tart. Alexander Hafner a cég hazai forgalmazója, a FreeDee Printing meghívására érkezik.

A FreeDee a desktop nyomtatók széles körének bemutatása mellett a hazai piacon elsőként mutatja be a Fuel3D szkennereit és a népszerű 3D nyomtatótoll, a 3Doodler új generációs modelljeit. A május 15-i, pénteki konferencia reggel 10:00-kor Hafner előadásával kezdődik, melynek végén néhány kérdés feltételére is lehetőség lesz. Ennek jelentőségét a vállalat eredményei mutatják: a mai napig több mint 80 000 MakerBot 3D nyomtató került eladásra, ami több mint 33%-át teszi ki a piacnak. Mindemellett a cég egyik célja iskolai 3D nyomtató laborok elterjesztése, melynek eredményeképpen már világszerte 5000 intézmény rendelkezik saját MakerBot printerrel (a 3Dprint.com szerint). Alexander Hafner ehhez illeszkedően főként a 3D nyomtatás oktatásban betölthető szerepéről és jövőjéről fog beszélni.

A német ügyvezető egyébként a MakerBot hazai forgalmazója, a FreeDee Printing Solutions meghívására érkezik Magyarországra. A cég, akik standján szintén meglátszik a fejlődés, a tavalyi 3D Printing Days-hez képest 7 új 3D nyomtatóval, 2 darab felső kategóriás 3D szkennerrel és több mint 80-féle színes és különleges nyomtatószállal bővítette a kínálatát. Ráadásul a kiállításra még két új termékkel készülnek: a 3Doodler 2.0-val és a Fuel3D Scanify szkennerével!

A freedee.hu-n már előrendelhető, de játékuk során meg is nyerhető a 3Doodler 2.0, a 3D nyomtató varázsceruza legújabb, továbbfejlesztett verziója. A 3Doodler az egyedüli eddigi olyan, közösségi finanszírozással létrejött kezdeményezés, aminek kétszer is (első kampány, második kampány) millió dollár feletti összeget sikerült összegyűjtenie az amerikai Kickstarter portálon. A FreeDee pedig már az első kampánynál is felfigyelt erre az innovatív eszközre, amely rendkívül népszerű volt: több száz darab került eladásra itthon, és rengeteg alkotó felnőtt, fiatal és gyermek próbálhatta ki a cég workshopjain az év során. A 2.0-nak keresztelt új verzió első, hazai 20 példánya május 14-16. között a FreeDee standjánál tekinthető meg élőben a 3D Printing Days keretein belül. Ez azért is nagy szó, mert a gyártás még korántsem ért véget, az amerikai forgalmazó cég weboldalán is csak előrendelésre van lehetőség.

A 3Doodler mellett a Fuel3D Scanify szkennere is egészen friss, ropogós áru a 3D piacon: mindössze idén áprilisban hozták kereskedelmi forgalomba, és a 3D Printing Days-en tervezett bemutatástól kezdve kapható Magyarországon is. A FreeDee célja az új termékkel, hogy a felső kategóriás Artec 3D szkennerek és a belépő kategóriás Sense szkennerek közötti űrt kitöltse.

Forrás: PRIM hírek
Fotó: PRIM hírek

2015. május 12. 12:24 | Haladó