image (62)

Többé nincs lesz szükség a csevegőprogram telepítésére ahhoz, hogy használni tudjuk a Skype-ot, a Microsoft ugyanis elérhetővé tette a böngészőből is futtatható változatot.

Az elmúlt egy hónapban Amerikában és az Egyesült Királyságban lehetett csak tesztelni a Skype böngészős változatát, mostantól azonban az egész világ számára elérhetővé tették a webes klienst. Ezzel egy időben a választható nyelvek számát is bővítették, aminek mi is örülhetünk, hiszen magyarul is használható lett a szolgáltatás.

A böngészős Skype használatához nem kell mást tenni, csak a web.skype.com, vagy askype.com-on bejelentkezni a meglévő fiókkal. Ha sikerült, a csevegőprogram a megnyitott lapon fut tovább, és ha bárki üzen nekünk vagy hív minket, akkor erről a böngészőn belül kapunk értesítést. (Ezt az első csevegés előtt engedélyezni kell.)

A hang- és videohívásokhoz egy böngészőbővítményt is telepíteni kell. A beszélgetés megkezdéséhez a bal oldalon található, Új feliratú gombra kell kattintani, majd az ABC sorrendbe rendezett partnerlistáról, vagy a Partner neve mezőbe a megfelelő nevet begépelve kiválasztani, ki/kik azok, akivel/akikkel csevegni szeretnénk.

Forrás: HVG
Fotó: HVG

2015. június 17. 11:37 | Digitális írástudás