Two young children in home office with computer smiling

Jövő év végére minden állami fenntartású iskolában lesz internet – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Solymár Károly Balázs elmondta: a kormány által elfogadott új modell szerint a jövőben az iskolák központi internet-szolgáltatásáért a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI) felel. Első körben – szeptembertől – azon iskolák internetszolgáltatását veszik át, ahol már van internet. A helyettes államtitkár kitért arra is, jelenleg 205 olyan iskola van, ahol semmilyen internethozzáférés nincs. Ezeken a helyeken jövő év végéig kiépítik az elérést.

Solymár Károly Balázs elmondta: a közelmúltban született kormánydöntés értelmében a kormány 300 millió forintos többletforrást biztosít arra, hogy minden állami iskolában legyen internethozzáférés, illetve több helyen fejlesztik az internet sávszélességét. A helyettes államtitkár azt mondta: a NIIFI az állami fenntartású iskolák központi internetszolgáltatója lesz, de a többi oktatási intézménynek is megvan a lehetősége, hogy szerződést kössön az új központi internetszolgáltatóval.

Forrás: PRIM hírek