summer camp, happy group of smiling, girls kids or children

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) a honlapján közzétettajánlóban arra hívja fel a szülők figyelmét, hogy Magyarországon is számtalan olyan nyári tábort szerveznek, ahol különféle informatikai területeken oktatják is a gyerekeket.

Az ajánló szerint egy nemzetközi felmérés alapján a dél-kelet-ázsiai országok diákjainak 94%-a gondolja úgy, hogy az informatika jó karrier lehetőséget biztosít, míg itthon – bár erre vonatkozó felmérés még nem készült –, a felsőoktatási szakirányú felvételizők számából kiindulva vélhetően lényegesen alacsonyabb ez az arány. Az IVSZ ezért is ajánlja gyerektáborokat, amelyek a nyári szünetre kínálnak programozási lehetőséget.

A táborok térképes megjelenítése ide kattintva érhető el. A táborok különböző nehézségi szintűek, és a kezdők sem maradnak program nélkül, vagyis gyakorlatilag kortól függetlenül minden általános és/vagy középiskolás gyermek találhat magának nyárra olyan tábor, ahol az aktuális felkészülési szintjének megfelelően tanulhatja tovább a programozás nyelvét, persze játékos formában.

Az IVSZ hivatalos állásfoglalása szerint informatikus-utánpótlás és általában az informatikai környezet megértéséhez segítséget nyújtó képzések, táborok egyre inkább kulcsszerepet töltenek be a jelentős munkaerőhiánnyal küzdő ágazat életében. Ugyanakkor a kiemelkedően jó megélhetést biztosító informatikusi életpályával való megismerkedés szintén minél szélesebb kört kell, hogy elérjen.

A táborok jelenlegi listája itt olvasható, de az IVSZ honlapjáról elérhető a folyamatosan frissülő Excel-tábla is.

Forrás: IVSZ

2015. június 11. 14:44 | Események, Haladó, Kezdő, Pályázatok