937531-176255952

Mától veheti kézbe a nagyközönség azokat a nyertes pályaműveket, melyeket a Canon és a Magyar Írószövetség a legjobbnak ítélt a 7. Digitális Könyvnyomtatási Pályázaton. Az ünnepélyes díjátadón a „Legszebb könyv” díja is gazdára talált.

A Canon immáron hetedik alkalommal állította a magyar irodalom szolgálatába a digitális könyvnyomtatásban rejlő lehetőségeket, ez az a nyomtatási forma ugyanis, ami lehetővé teszi, hogy az eddig ismeretlen, de tehetséges szerzők művei kis példányszámban is megjelenhessenek a könyvpiacon.

Az idei könyvpályázaton a Canon 250-250 darab nyomtatását vállalta díjmentesen. „A kis példányszám garantálja, hogy a nyomatok nem maradnak a fiókban, nagy érdeklődés esetén viszont bármikor lehetőség van az utánnyomásra. Így amellett, hogy igazán minőségi nyomatok készülnek, a környezetvédelmi szempontok is prioritást élveznek.” – mondta el Szalai István, a Canon Kereskedelmi Célú Nyomtatás üzletág-igazgatója.A zsűri regényeket, novellákat, meseregényeket és ismeretterjesztő pályaműveket is bírált idén, melyek közül mától végül kilenc pályázó művét ismerheti meg az ország.

A tartalom mellett idén a szép, egyedi megjelenítést is szakértői csapat díjazta, melynek tagjai Pesti Sándor, a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület ügyvezető igazgatója, Münnich Dénes, a LUPE Magazin kiadóvezetője, és Kroó Győző, a Canon Hungária Kft. ügyvezető igazgatója voltak. Idén Békefi Dorka: 10.32 című könyvével az Álomgyár Kiadó nyerte el a Canon Digitális Könyvnyomtatási Pályázat 2015. évi „Legszebb Könyv” verseny I. helyezését.

A 7. Digitális Könyvnyomtatási Pályázat 9 kiadott pályázata:

Békefi Dorka: 10.32 – Álomgyár kiadó
Halász Margit: Kalandozó klasszikusok – Kortárs Kiadó
Köves József: Ki hallgat meg egy villamost? – K.u.K Kiadó
Légrádi Mihály: Endorfin – Iksz kiadó
Persovits József: Vándornyomdászok Magyarországon a 16. században – Optima Téka Kiadó
Révész Béla: Vonagló falvak – Múlt és Jövő Alapítvány
Sörös László: Bolygóutakon és csillagösvényeken… Non Stop Nyelviskola Kft.
Tóth Imre: A kert – Pannon Írok Társasága
Veress Tamás: Vargabetű – Illia & Co. Kiadó

Forrás: PRIM hírek
Fotó: PRIM hírek

2015. szeptember 17. 12:13 | eKultúra