antenna-88046_1280

A konzorciumi tagok képviseletében a Pro-M Zrt. sajtótájékoztató keretében mutatta be az „Egységes Digitális Rádiótávközlő rendszer fejlesztése” kiemelt projektben elért eredményeket. 

A projekt modernizálta és kibővítette a készenléti szervek által használt országos, zárt láncú rádió-távközlési hálózatot. A projekt során üzembe állított 23 új bázisállomással a felhasználói igényeknek megfelelően javult az Egységes Digitális Rádiótávközlő Rendszer (EDR) hálózat lefedettsége és kapacitása.

Az EDR rendszer bővítése projekt – melyben a KIFÜ 2014 óta folyamat minőségbiztosítóként vett részt – eredményeképp bővült a hálózat kapacitása és a lefedettsége főként a schengeni határszakaszok mentén. A fejlesztések emellett tovább növelték a hálózat katasztrófatűrő-képességét, valamint megfelelő infrastruktúrát teremtettek ahhoz, hogy a hálózat országos szinten akár 100 ezer felhasználót is kiszolgáljon. Az új bázisállomások kiépítése mellett a projekt során 200 db diszpécser munkaállomást cseréltek le modernebb, a tevékenység-irányítási feladatokat támogató számítógépes munkahelyre a rendőrség tevékenységirányító központjaiban. A projekt részét képezte a központi tevékenység-irányítási dokumentáló rendszer fejlesztése is.

Az EDR elsődlegesen a készenléti szervek (rendőrség, mentőszolgálat, katasztrófavédelem) számára készült magas rendelkezésre-állású, megbízható, országos rádió-távközlő rendszer. A 2015. augusztus 31-én lezárult fejlesztéssel javul az EDR rendszer használhatósága, könnyebbé, hatékonyabbá és biztonságosabbá válik a készenléti-rendvédelmi szervek munkája. A projekt az EKOP-2.2.7-2013-2013-0001 számú pályázat útján 3 milliárd forint összköltségből, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.

Forrás: KIFÜ

2015. szeptember 9. 11:25 | Digitális írástudás, eMunka, Haladó