image

Néhány kattintással megbizonyosodhat róla, hogy más is nézegeti-e a Facebook-fiókját. Érthető módon senki sem szereti, ha a Facebook-fiókjában kotorásznak. A közösségi oldal biztonsági beállításaiban szerencsére nyomon követhető a dolog:

A Beállítások menüpont Biztonság fülére kattintva a Bejelentkezett helyek menüpontot kell keresni – ha ide kattint, rögtön odajut –, ahol eszköz és dátum szerint láthatók az aktív bejelentkezések.

Ha a felsorolt elemek közül valamelyik is gyanúsnak tűnik, a Megszakítás linkre kattintva az ott történt bejelentkezés azonnal felfüggeszthető, ezzel tulajdonképpen kidobjuk a fiókból az illetéktelen behatolót. Ne lepődjön meg, ha ismerős helyeket lát, az is előfordulhat, hogy saját korábbi tevékenységét látja, ha például munkahelyén vagy ismerősénél lépett be Facebook-fiókjába, de elfelejtett onnan kijelentkezni. Ha így történt, akkor is érdemes rányomni aMegszakítás kapcsolóra.

Ha gyanús, hogy más valaki jár(t) a fiókban, akkor érdemes a jelszót is megváltoztatni – például egy könnyen megjegyezhető, de nehezen feltörhetőre, amit így 1 perc alatt megcsinálhat.

Forrás: HVG
Fotó: HVG

2015. október 6. 15:18 | Biztonságos internetezés, Haladó, Kezdő