42961_copy_3_diak

Elő a szótárakat: indul az online angol szótárverseny, melyen felső tagozatos és középiskolás diákok mérhetik össze tudásukat. Az Akadémiai Kiadó és az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete negyedik alkalommal rendezi meg az Országh László emlékére életre hívott „Legyél ORSZÁGH-os bajnok!” játékos angol versenyt.

Idén nemcsak a csapatokat díjazzák, hanem a jelölő iskolákat is. A versenyre az általános iskola felső tagozatából és a középiskolákból jelentkezhetnek háromfős csapatok és tanáraik, két kategóriában. A feladatokat az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete állítja össze és zsűrizi. Mindkét kategória győztesének nyereménye egy egyhetes angliai utazás, így a nyertes csapatok anyanyelvi környezetben is tesztelhetik és bővíthetik tudásukat.

Magyarországon a fiatal korosztályoknak egyértelműen az angol a legnépszerűbb tanult idegen nyelv, hiszen az alsó tagozatos diákok több mint fele (57,7 százalék), a felső tagozatos diákok pedig több mint harmada (68,5 százalék) ezt választja. A játékos versennyel szeretnék tovább népszerűsíteni az angoltanulást, illetve a helyes szótárhasználatra és a csapatban angoltanulásra buzdítani a diákokat.


Az idén tavasszal zárult harmadik versenyen 850 csapat 2500 diákja mérte össze angoltudását. További részletek és nevezés a verseny honlapján.

Forrás: Infotér
Fotó: Infotér

2015. november 10. 09:49 | Haladó, Kezdő, Pályázatok