k3

A tartósan kórházi ellátásra szoruló gyerekek oktatását segítő önkéntes kezdeményezés és a Telenor közös kiírásán hibrid táblagépet nyerhetnek a résztvevők.

Több ezer olyan gyermek él ma Magyarországon, akik tartós kórházi ápolásra kényszerülnek, ezért nem tudnak részt venni a hagyományos oktatási rendszerben. Számukra a kórházpedagógusok jelentik az egyik legfontosabb kapcsolatot a külvilággal, rajtuk keresztül szereznek új ismereteket.

KórházSuli program egy önkéntes alapú kezdeményezés, melynek célja a kórház-pedagógiai rendszerben érintett gyermekek oktatásának támogatása. Ehhez középiskolás diákok készítenek interaktív, személyre szabott tananyagokat, melyeket mentor tanáraik lektorálnak. A középiskolások kötelező közösségi szolgálati munkája keretében is végezhető tartalomgyártás a betegeknek és a tananyagokat kidolgozóknak is életre szóló élmény, teljesen új megközelítésből találkoznak az oktatással a résztvevők.

A Telenor csütörtökön jelentette be, hogy a HiperSuli kezdeményezés és a KórházSuli céljai összecsengenek, a korszerű digitális tananyagok, illetve a mobileszközök segítségével támogatni kívánják a diákok fejlődését, legyenek azok az ország bármely pontján. A KórházSuli programhoz csatlakozott pedagógusok számára korlátlan Hipernet-hozzáférést biztosít a vállalat, illetve november közepén egy versenyt is kiírnak majd középiskolások és egyetemisták részére, melyben megismerkedhetnek a programban használt E-StudyGroup keretrendszerével, a legjobb tananyagkészítők pedig tárgyjutalomban részesülnek. A Telenor 10 darab hibrid táblagéppel és 1 évig tartó korlátlan Hipernettel, illetve egyéb ajándékcsomagokkal kívánja motiválni a fiatalokat.

Forrás: IT Café
Fotó: IT Café
2015. november 11. 15:50 | eEgészségügy, Haladó, Kezdő