Street Map On Smartphone Mobile Device

Internetkapcsolat nélkül is működik a Google Térkép. Hangos navigációval segít a vezetésben, rá lehet keresni benne konkrét helyekre. A keresőóriás Térképe hangos navigációval segít a vezetésben, rá lehet keresni benne konkrét helyekre, megmutatja a helyhez kapcsolódó legfontosabb információkat is, például a nyitvatartási időt, az elérhetőségeket, és hogy hogyan értékelték a helyet az internetezők.

Az offline Google Térkép a világ számos országában használható, a következő hetekben Magyarországra is megérkezik. A cég folyamatosan teszi elérhetővé a szolgáltatást androidos telefonokon, iOS-en egyelőre nem elérhető, de hamarosan ez is érkezik.

Google-navi1

Így néz ki működés közben az offline Google Térkép

Offline használatához először rá kell keresni a Google Térképben például egy városra, országra vagy megyére, rákattintani a letöltésre, vagy a Térkép menüjében az “Offline területek”-nél egy új terület hozzáadását választani. Ezután a Google a kijelölt részt elmenti a telefonon, és ha legközelebb internet nélküli helyre ér az ember – alagútba, mélygarázsba vagy rossz lefedettségű vidékre -, a telefonja automatikusan a már elmentett térképet veszi elő. Amint újra érzékel internetkapcsolatot a telefon, visszatér az online módhoz, hogy a Google Térkép teljes verzióját – így például a valós idejű forgalomfigyelőt is – lehessen használni. Alapesetben térképrészleteket csak wifi kapcsolaton keresztül tölt le a készülék, hogy elkerülje a nagy adatforgalmi díjakat.

Google-navi2

Így lehet letölteni azokat a területeket, amelyeket offline is el lehet érni a Google Térképben

A Google az offline térképről először a májusi I/O fejlesztői konferenciáján beszélt, a mostani hírrel együtt arról is írt a hivatalos blogján a cég, hogy újabb offline megoldások érkeznek a Google Térképbe.

Forrás: hirado.hu
Fotó: hirado.hu