image

A papírmunkát már nem csak az irodában lehet elvégezni, ezzel az ingyenes szolgáltatással bárhol lehetséges. Google vagy Facebook fiókkal, illetve bármilyen e-mail címmel lehet regisztrálni a szolgáltatásra, majd egy dobozban meg is jelenik a kitöltés helye, amelyet piros, kék és fekete színben végezhet el.

Ezt egérrel vagy touchpadon lehet megtenni, de a “Type” feliratra kattintva be is lehet gépelni a nevet és választani a kézírási stílusok közül. Illetve a “Sign via mobile” funkcióval e-mailben egy linket lehet kérni, ha mobilon töltené ki az üres mezőket.

A “Date” és “Text” feliratokra kattintva dátumot és bármilyen szöveget helyezhet el a dokumentumon, ezeket az aláíráshoz hasonlóan lehet mozgatni, hogy a megfelelő helyre kerüljenek. A “Finalize” révén véglegesítheti a kitöltést, majd a kész dokumentumot az “Attach” felirattal csatolhatja az automatikusan létrehozott válasz üzenethez, amelyet természetesen kitölthet további szöveggel a Gmailben.

Minden olyan olvasónk figyelmébe ajánljuk a SignEasy szolgáltatását, aki munkája során sokszor, vagy legalábbis rendszeresen szokott papírokat aláríni és/vagy kitölteni. HaAndroidraiPhone-ra, iPadre vagy Chrome böngészőre letölti ezt az ingyenes alkalmazást, sokkal egyszerűbb lesz az élete.

A SignEasy révén ugyanis bárhol és bármikor alá lehet írni és ki lehet tölteni a szerződéseket vagy más papírokat, ha azokat valamilyen formátumban csatolják. A Chrome bővítménnyel ki sem kell lépnie a Gmailből, hiszen megjelenik a toll ikon a dokumentum előnézetén, arra kattintva pedig máris kitölthető a csatolt fájl.

Ugyanez a folyamat szükséges a mobil alkalmazáson belül is, de ott még kényelmesebb aláírni, hiszen az érintőképernyőn ujjával is megteheti. A jobb felső sarokban lévő ikonnal importálhat aláírni és/vagy kitölteni való dokumentumot e-mailből, a mobil fájljai közül, illetve természetesen felhőszolgáltatásokból is.

A szolgáltatás weboldalán is igénybe veheti ezeket a szolgáltatásokat, nem kell feltétlen gmailesnek lenni hozzá. A honlapon fiókjába jelentkezve az összes addig kitöltött dokumentumot megtalálja.

Forrás: HVG
Fotó: Glykka LLC

2015. december 16. 12:06 | eÜgyintézés