image

A közösségi oldalon hamarosan mindenki számára elérhető lesz az a funkció, amivel hét különböző módon fejezhetjük ki érzelmeinket egy bejegyzéssel kapcsolatban.

Tavaly ősszel valóságos futótűzként terjedt a neten, hogy Mark Zuckerberg bejelentette: hamarosan bevezetik a “nem tetszik” gombot a Facebookon, döntését pedig nem sokkal később meg is indokolta. A felhasználók körében azonnal megindult a találgatás, hogy milyen formában ölt testet az új funkció, mire kiderült, bár a gombot szó szerinti értelemben nem vezetik be, a lájkolás mégis megváltozik. A Facebookon hét különböző hangulatjel jelenik majd meg, amivel sokkal színesebben fejezhetjük majd ki érzelmeinket.

A megoldást október elején el is kezdték tesztelni, eddig a spanyol, az ír, a chilei, a portugál és a kolumbiai felhasználók használhatták. A jelek szerint a tesztelés jól sikerült, Mark Zuckerberg ugyanis a napokban úgy nyilatkozott a Bloombergnek: néhány héten belül az egész világ számára elérhetővé teszik a gombokat. A jelenlegi like, azaz “tetszik” mellé a love, a haha, ayay, a wow, a sad és az angry érkezik, amiket fordítás után valószínűleg a szeretem, a vicces, a szuper, a hűha, a szomorú és a mérges neveken kell majd keresni.

A beszámoló szerint a Facebook a képek kiválasztásakor szociológusokat hívott segítségül, hogy az ikonok ne csak az érzelmeket fejezzék ki, hanem az emberek alig várják, hogy használhassák azokat. Ha a felhasználó mobilon használja a közösségi oldalt, a bejegyzések alját hosszan megnyomva tudja előhívni a gombokat, az asztali gépeken viszont elég csak odavinni az egeret.

Forrás: HVG
Fotó: TechCrunch