Hourglass on laptop. Time icon.

A késlekedő betöltés neurális vizsgálatok szerint olyan stresszt okoz az okostelefon felhasználóknak, mint egy horrorfilm megnézése. Az okostelefonokkal kapcsolatos különböző élményekre adott emocionális válaszokat neurális hálózatokkal, azaz vezeték nélküli EEG-vel, pulzusmérőkkel és szemmozgás-követő berendezésekkel elemezték.

A weboldalak és a videók késleltetett betöltése időhiány esetén átlag 38 %-kal emelte a mobilfelhasználók pulzusát.A videostreaming folyamat 6 másodperces késleltetése a stresszfaktor háromszoros növekedését okozta. Összehasonlításképpen, ekkora stresszt okoz egy matematikavizsga elvégzése vagy egy horrorfilm megnézése, és nagyobb, mint amelyet egy virtuális szakadék szélén állva érez az ember. A videó elindulása után egyetlen megállás is további drámai növekedést okoz a stressz-szintben.

A tanulmányban egy mobilszolgáltató nettó népszerűségi mutatója (NPS) jelentősen, 4,5%-kal nőtt a késleltetésmentes élmény hatására. Ugyanilyen eredmény adódott az emocionális hatások neurális hálózat alapú motivációs index segítségével történt mérése során.

terheles kulonbozo stresszhelyzetekben_mitol lesz ideges a felhasznalo

A mobilszolgáltató népszerűsége azonban már a tartalombetöltési és pufferelési idő mérsékelt növekedése esetén is átlag négy százalékponttal csökkent. Érdekes módon a mérsékelt késések kétszeresen is negatívan érintették a mobilozókat: csökkent a márkájuk iránti érdeklődés, és egyben nőtt a versenytársak márkái iránti affinitás.

Forrás: hirado.hu

2016. február 22. 16:05 | Digitális írástudás, Haladó, Kezdő