11070607_03ef0077e783468d1914910f9716cc21_wm

Az Operaház operákat és balettzenéket játszó online rádiót indít. A program márciustól tematikus műsorokkal, alkalmanként teljes operaelőadásokkal, a későbbiekben pedig élő operaházi vagy Erkel színházi közvetítésekkel is várja hallgatóit.

A hazai rádiókínálatból eddig hiányzott a kizárólag opera- és balettzenéket sugárzó tematikus adó. Az online OpeRádió bármelyik böngészőből a http://opera.hu/radio címen érhető el, a mobil zenehallgatást pedig az Androidra és iOS-re egyaránt letölthető alkalmazások biztosítják, így az Operaház most induló webrádiója nonstop operaélményt kínál mindenkinek akár otthon, külföldön vagy útközben.

Az OpeRádió lemezfelvételeket, saját hangfelvételeket sugároz. Az operairodalom ismert és felfedezésre váró remekműveiből összeállított program márciustól tematikus műsorokkal, alkalmanként teljes operaelőadásokkal, a későbbiekben pedig élő operaházi vagy Erkel színházi közvetítésekkel is várja hallgatóit. A középtávú tervek között szerepel a Magyar Rádió által az Opera előadásain készített szalagok digitalizálása és rendszeres játszása, valamint a Hungaroton és más lemeztársaságok által a Magyar Állami Operaház művészeivel felvett korongok közlése is.

Forrás: Fidelio
Fotó: Fidelio

2016. február 18. 16:13 | eKultúra, Haladó, Kezdő