image

A Windows 7-et és 8-at használók eddig maguk dönthették el, hogy letöltik-e a 10-es Windowst. Ennek vége, mostantól mindenkinél elindul a telepítés.

Apró, de fontos változást eszközölt a Microsoft a napokban, ami sok felhasználót érint, és sejtésünk szerint sokaknak nem fog tetszeni a dolog. A The Verge beszámolója szerint mindenki, aki alapbeállítással használja a gépét, megkapja a Windows 10-et: az új oprendszer nemcsak, hogy automatikusan letöltődik a gépre, de a telepítés is el fog indulni.

Utóbbi tényleges elvégzéséhez ugyan továbbra is szükség lesz a felhasználók engedélyére, sőt a telepítés után bármikor visszatérhetünk az előző Windows-verzióhoz, a legtöbbeket valószínűleg zavarja majd, hogy a Microsoft ilyen módon “tolakszik”. Arról nem is beszélve, hogy a Windows 10 plusz letöltése komoly GB-okat foglalhat el a gép tárhelyéből, ha pedig valaki mobilinternetet használ, gyorsan elbúcsúzhat a havi adatkeretétől. Ilyenkor érdemes beállítani, hogy a frissítések csak wifi használatával töltődjenek le.

Egy lehetőség még maradt arra az esetre, ha valaki nem szeretné, hogy a gépére kerüljön a Windows 10: a beállításoknál kapcsolja ki a frissítéseket, ezzel (egyelőre) ki lehet védeni a kéretlen operációs rendszert. (És minden más szoftverfrissítésről is lemond.) Ha viszont új/jobb gépet szeretne, számítson rá, hogy teljesen le kell mondania a 7-es és 8-as Windowsról.

Forrás: HVG
Fotó: Microsoft