hogyan-mentsunk-okostelefonrol_Europress-EZA

Ha elveszett, vagy elromlott az Android, s visszaállítást kell végezni, netán új mobilt vásárolunk, az alábbi módszerekkel állíthatjuk vissza alkalmazásainkat, névjegyeinket.

Először is állítsuk be a Google biztonsági mentést. Lépjünk be a Beállítások/Fiókok/Google menüpontba, válasszuk ki a szinkronizálandó fiókunkat és az adatokat állítsuk automatikus szinkronizálásra. A kiválasztott tételeket (köztük fotókat, dokumentumokat) a Google rendszeresen elmenti, s baj esetén teljesen vagy részlegesen a felhőből visszaállíthatóak lesznek. Végezzük el “kézzel” is a mentést, hogy legyen másolat SD kártyán, számítógépen is.

Névjegyek

Válasszuk ki az alkalmazások közül a Névjegyeket (ne a „Telefont”). Jobbra fenn érintsük meg a három gombot, s a megjelenő választékból az Importálás a tárhelyre opciót. Mentésünk vCardban készül el, ami szinte minden operációs rendszerrel kompatibilis, jól visszaállítható, szerkeszthető. Ugyanezt a mentést a már említett Beállítások/Fiókok/Google menüpontban elvégzi a Google is, ha a Címtár szinkronizálását engedélyezzük.

Alkalmazások

Bár az előbbi menüpontban engedélyezhetjük az alkalmazások mentését is (a beállításainkat nem lehet elmenteni, csak az appokat), biztonságosabb egy külső backup applikációt is igénybe venni. Például az App Backup & Restore-t, ami mindent elment az SD kártyánkra, hogy alkalomadtán kényelmesen visszaállíthassuk.

SMS

Sajnos az SMS-eket nem menti el a Google, esetükben csakis harmadik fél alkalmazásához folyamodhatunk. Számos jó megoldás létezik, ajánlott például az SMS Backup & Restore használata, ha birtokolni akarjuk a régi SMS-eket. Az app SD kártyára, Dropboxra vagy Google Drive-ra tudja menekíteni a szöveges üzeneteket, s kényelmesen, néhány érintéssel vissza tud állítani minden előzményt.

Forrás: hirado.hu
Fotó: hirado.hu