image

A Facebook Messengerben van egy nagyon eldugott, kevesek által ismert postaláda, amiben jó eséllyel önnek is sok, még el nem olvasott üzenete lapul.

Ha egy olyan ember küld üzenetet a Facebookon, aki nem ismerősünk, akkor erről elvileg egy engedélykérésben tájékoztat minket a rendszer. Ám a jelek szerint talán túl jól is működnek a spamvédelmi szűrők, ugyanis tényleg sok üzenet teljesen elsikkad, a Facebook rengeteg üzenetet egy nagyjából senki nem által ismert helyre tesz el.

Ha telefonról nézne be saját mappájába, akkor a Messenger alkalmazásban nyissa meg a Beállításokat, majd menjen az Emberek menüpontra, azon belül is az Engedélykérésekre. Itt elvileg azokat lehet látni, akik az utóbbi időben kértek engedélyt az üzenetváltáshoz, de még nem kapták meg. A lista alján lévő, “Szűrt kérések megtekintése” szövegre nyomva azonban előjönnek azok az üzenetek is, amelyekről fogalma sem volt eddig. Ha számítógépről facebookozik, akkor ide kattintva juthat el a szűrt kérésekig.

Tapasztalatunk szerint ebben a mappában kifejezetten fontos üzenetek vannak, sőt mi még olyanokat is találtunk benne, amiket válaszként vártunk valakitől, így nem árt időnként felkeresni ezt az eldugott részleget a Facebookon.

Forrás: HVG
Fotó: HVG