Mobile phone with icons, Colorful Concept of communication, love

Értelmező tech-szótár: az öt leggyakrabban félreértett technológiai kifejezés magyarázata:

1. Wifi: Olyan technológia, amely rádióhullámok segítségével teszi lehetővé az internethez való csatlakozást.

2. Emoji: Használt valaha smiley-t szöveges üzenetben? A japán eredetű emojik mini képek vagy karakterek, amelyek a gondolataink és érzéseink kifejezésére szolgálnak.

3. Felhő: Az interneten láthatatlanul futó adattároló szolgáltatások, amelyek a fizikai eszközök helyett állnak rendelkezésre. Ezek segítségével bárhonnan, ahol elérhető az internet, nézhetjük a Netflixet vagy éppen használhatjuk a Gmailt is.

4. Optikai szál: Az optikai szál a telefonkábelek hatékonyabb változata. Fénysugár segítségével egy üveg vagy műanyag csövön keresztül továbbítható a kódolt információ. A szálak külön-külön az emberi hajszál tizedénél is vékonyabbak, mégis 25 ezer telefonhívásnak megfelelő adatmennyiséget tudnak egyszerre továbbítani.

5. A Dolgok Internete (Internet of Things, IoT): Interneten keresztül egymáshoz kapcsolt eszközökből álló hálózat, amely lehetővé teszi, hogy az okostelefonok, okostévék vagy akár az okos háztartási berendezések kommunikáljanak egymással, ezáltal könnyebbé tegyék az életünket.

Forrás: hirado.hu

2016. május 31. 16:58 | Haladó, Kezdő, Még több informatika