1041035-592027456 (1)

A nyár folyamán kedd és csütörtök délelőttönként 10.00-től 13.00 óráig szünidei programsorozatot rendez a Műszaki Tanulmánytár és a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény.

Az izgalmas alkotófolyamatok közepette a látogatók felfedezhetik Budapest két kevésbé ismert, ám nagyon is figyelemreméltó gyűjteményét. Mindkét múzeum csodaszép kerttel rendelkezik, így ha az idő engedi, a foglalkozásokat a kertben tartják. A hetente megújuló nyári alkotóműhellyel elsősorban a vakációzó fiatalokat várják. A programok a múzeumba váltott belépőjeggyel látogathatóak.

Keddenként „Alkotó RAKtárház” a Műszaki Tanulmánytárban

Kedd délelőttönként nyílik az „Alkotó RAKtárház” kapuja a Műszaki Tanulmánytárban. A látványraktár izgalmas gyűjteményeihez kapcsolódva hetente más-más témával foglalkoznak, alkotnak és mutatják be a gyűjtemény érdekességeit. Az érdeklődők felfedezhetik a csillagászat, a fényképészet, a gépesített írás, a tengeri tájékozódás, a régi háztartás és a számítástechnika kezdeti eszközeit, világhírű találmányokkal találkozhatnak és sok egyéb érdekes tárgyon át megismerhetik a technika fejlődésének történetét. Az alkotóműhelyben pedig a látottakhoz kapcsolódó feladatok, alkotások várják a gyerekeket.

Időpontok: július 5., 12., 19., 26., augusztus 2., 23.
Helyszín: Műszaki Tanulmánytár (1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 10.)
Web: www.mmkm.hu/index.php/hu/muszaki-tanulmanytar

Csütörtökönként „Ganz bácsi műhelye” az Öntödei Gyűjteményben

Csütörtök délelőttönként az egykori öntöde bejárásával, kézműves foglalkozással várja az érdeklődőket az Öntödei Gyűjtemény. A látogatókkal együtt a pincétől a padlásig bejárják az öntödét: az érdeklődők megtudhatják hogyan működött az adagoló, mi minden került a kemencébe, és az is kiderül, hogy mi a pőrekocsi. A gyerekek az alkotóműhelyben a gyűjteményhez kapcsolódó izgalmas feladatokat kapnak, csodaszép alkotásokat készíthetnek.

Közép-Európa egyetlen műemlékként megmaradt öntödéjében működő múzeumban pedig „zengő öntvények”, díszes lámpaoszlopok, használati tárgyak, áttört mintázatú vaskályhák, Ganz Ábrahám és Mechwart András személyes emlékei is megtalálhatóak.

A foglalkozásokra június 30-tól augusztus végéig csütörtökönként lesznek, minden héten más programmal.

Időpontok: Június 30., július 7., 14., 21., 28., augusztus 4., 25.
Helyszín: Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény (1027 Budapest, Bem József u. 20.)
Web: www.mmkm.hu/index.php/hu/ontodeimuzeum

Ajánlott korcsoport:

A foglalkozások 3 éves kortól ajánlottak, de garantálják, hogy a felnőtt kísérők sem fognak unatkozni.

Az aktuális hét programjairól részletek a honlapon és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Facebook oldalán: www.mmkm.hu, https://www.facebook.com/KozlekedesiMuzeum

Forrás: PRIM hírek
Fotó: PRIM hírek

2016. június 30. 11:54 | Események, Haladó, Kezdő