image

Az elsősegélynyújtásban nagyon praktikusan és gyorsan segítő alkalmazásról túlzás nélkül állítjuk, hogy kötelező minden magyar mobilra. 

Bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy valakit elsősegélynyújtásban kell részesítenie. Ez akár életveszélyes szituáció is lehet, így nem túlzás állítani: adott esetben életmentő is lehet az AndroidraiPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető Elsősegély alkalmazás, kötelező lenne minden mobilra és tabletre.

Nem csak hasznos egy balesetnél vagy rosszullétnél, de alaposan meg is könnyíti az elsősegélynyújtó dolgát.  Csak meg kell nyitni az alkalmazást, ki kell választani egy listáról, hogy milyen helyzetben van a segítségre szoruló, majd lépésről lépésre mindent egy-két mondatban, lényegre törően és közérthetően elmagyaráz. Kérdéseket tesz fel és a választól függően irányítja tovább az elsősegélynyújtást. Az utolsó lépésben egy gombnyomással hívható mentő, vagy ha ezt nem igényli az eset, akkor a további intézkedéseket is leírja.

Felül balra a második ikonnal az újraélesztéshez szükséges instrukciókat lehet végigvenni, a telefon ikonra kattintva pedig megtaláljuk, hogy a mentő hívásakor milyen információkat kell megadnunk. A jobb szélső ikonnal további segítségek érhetők el, mint például elsősegély-videók, valamint defibrillátor és kórház keresésének lehetősége.

Forrás: HVG
Fotó: HVG

2016. augusztus 24. 16:55 | eEgészségügy, Haladó, Kezdő