woman pressing virtual button with e-mail icon

Először is győződjünk meg róla, hogy a legújabb verzió fut a készüléken: szükség esetén frissítsük a Play Áruház segítségével.

1. Lássunk többet a levelek előnézetéből

Jó, ha az okostelefon kijelzőjének viszonylag kis felületén minél több, minél könnyebben áttekinthető információ látható. Gyorsan, egyszerűen beállíthatjuk, hogy egy kicsivel több előzetest lássunk a beérkező leveleinkből. Annyi kompromisszumot kell kötni ezért, hogy az új beállítással nem lesznek fotók az előnézet baloldalán: az esetek többségében úgyis csak egy betű látható a levélpartner képe helyén.

felado kepe

Érintsük meg a Gmail applikációban a bal felső sarokban a háromvonalas „hamburger” ikont, görgessünk a lista aljára, s lépjünk be a Beállításokba, s azon belül is az Általános beállításokba. Itt kapcsoljuk ki a Feladó képe megjelenítését.

2. Készítsünk gyorsmodult

Lehet szeretni vagy utálni a widgeteket – tény, hogy gyengébb képességű mobilt némileg fékezik -, de aki sokat használja a Gmailt, időt takaríthat meg a megfelelő modul létrehozásával.

Érintsük meg a Home oldalon, üres helyen hosszasan a kijelzőt, s válasszuk a widget opciót (elnevezése launchertől, készüléktől függően némileg változhat), s jelöljük ki a Gmail widgetet. A létrehozott modulban a mobil megnyitásakor azonnal látni fogjuk a legfrissebb üzeneteket.

Szinte minden készülék tartalmaz gyári állapotában Gmail widgetet: ha mégsem, vagy nem tetszik a mostani, akkor innen bőséges választékból lehet válogatni.

3. Melléklet közvetlenül a Drive-ról

Nem szükséges, hogy a melléklet csatolásához a készüléken legyen a fájl. A Gmail könnyedén használja a Drive felhőtárolót, melyről kapcsolhatunk a levélhez dokumentumokat, képeket, videókat stb.

csatolas driverol

Írjuk meg a levelünket szokás szerint, s a csatolmány kiválasztásához érintsük meg a gémkapocs ikont és válasszuk a Beszúrás a Google Drive-ból opciót. Éppen úgy lehet tallózni rajta, mint a saját telefonon.

4. Egyesítsük a levelezést

Ha több Gmail fiókot is használunk – egyet a munkahelyre, egy másikat magáncélra és így tovább, mindegyikhez plusz ingyenes Drive tárhellyel -, meglehet, hogy elolvasni azért mégis egy helyen akarjuk a leveleket.

fiok hozzaadasa

Amennyiben nincs kedvünk mindegyik felhasználónévhez külön-külön megnyitni a levelezést, akkor érintsük meg a már említett hamburger ikont, majd a fényképünket (avatart) és válasszuk a fiók hozzáadása opciót.

e-mail beallitasa

Mint látható, nem csak Gmail fiók, hanem számos más e-mail szolgáltatás (köztük Outlook, Hotmail, Live, Yahoo) is beállítható. Ha nem látható a listában, az Egyéb menüpontot kell választani.

Forrás: hirado.hu
Fotók: hirado.hu

2016. augusztus 15. 15:42 | Digitális írástudás, Haladó, Hasznos linkek, Kezdő