Hand holding tablet pc showing newlyweds having fun holding balloons

Az esküvőknek is megvannak az évről évre megújuló trendjei. A menyasszonyi ruhák stílusa vagy a divatos színek folyamatosan változnak, de más területen is megfigyelhetőek a tendenciák.

Emlékezhetünk az első esküvőre, ahol először játszottak le a vendégeknek összevágott képekből vetítést az ifjú párról, gyerekkori és vicces képekkel megfűszerezve. Majd jöttek a videókkal, effektekkel, zenére vágott esküvői vetítések, amely napjainkra kikerülhetetlen eleme lett minden lagzinak.

Változnak a jegygyűrű divatok, de még a torták alakja és formája is. Egyre gyakoribbak az elektronikus meghívók (nem papíron, csak e-mailben, s akár a Facebookon is meghívják az ismerősöket). Hódítanak a digitális fotóalbumok (csak egy online fotómegosztó linkjét küldik el a vendégseregnek az esküvői képekkel) és az online nászajándéklisták. A legújabb divat pár év múlva valószínűleg minden esküvő elengedhetetlen eleme lesz Magyarországon is, ahogy külföldön jó ideje találkozhatunk vele: ez az esküvői weboldal.

„Egy esküvő weboldal egy oldalon tartalmazza az összes fontos információt a pár legfontosabb napjáról: mikor és hol lesz az esküvő, hogyan kell odatalálni, hol lehet szállást foglalni. Az oldalon keresztül visszajelzést lehet küldeni a párnak, hogy részt tudunk-e venni az esküvőn” – magyarázza Zsiros Kata, a webwedding.hu megálmodója.

Sokan nem érzik kényelmesen magunkat, ha nászajándéka pénzt kell adni, és a pénztárcája sem egyformán vastag minden vendégnek. Nekik lehet igazán hasznos az online nászajándék lista. A webshopba feltöltheti az ifjú pár, hogy mi mindenre van szükségük az első közös hónapokban. Akár egy 10.000 forintos turmixgép vagy egy 200.000 forintos tévé, minden vendég tud választani a neki megfelelő ajándékból, amellyel szívesen kedveskedne. Így nem kell attól tartani, hogy például négy kenyérpirító kerül az új otthonba.

„Esküvő után az összes jól sikerül kép és videó felkerülhet a pár saját oldalára egy galériába, így a honlap, a képek és az emlékek korlátlan ideig elérhetőek maradnak” – mondja Zsiros Kata, aki maga is esküvőszervező képesítéssel rendelkező webdesigner, akinek a saját, készülő esküvője adta az ötletet.

Forrás: Infotér

2016. augusztus 25. 16:32 | eKultúra, Haladó, Kezdő