???????????

Ismét bekerült a világ egyik legnevesebb hackerversenyének döntőjébe a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata. A DefCon nevű konferencián több, mint 20 ezer szakmabeli képviseli magát, idén a hackerversenyen a !SpamAndHex nevű magyar csoport még az újdonságnak számító szuperszámítógépet is legyőzte.

A számítógépet azért vetették be, mert a DARPA, vagyis az amerikai védelmi minisztérium kutatóközpontja kíváncsi volt arra, hogy lehet-e automatizálni a hackelés egyes folyamatait. A csapatot 2013-ban hozta létre Pék Gábor. Úgy kezdődött, hogy a tanszék két doktorandusza betekintést szeretett volna nyerni a rendszerbiztonságba. A legjobb hallgatók hívta meg erre a diákkörre, és rövidesen heti rendszerességgel tartották meg az összejöveteleiket.

A mostani verseny úgynevezett Capture the Flag, magyarul Ragadd el a zászlót viadal volt. Hivatalos eredmény még nincs, hogy hol végeztek a magyarok, a nem hivatalos információk szerint a 13. helyet szerezték meg. Összesen 15 csapat kerülhet be a döntőbe, de idén, mivel először egy gép is versenyzett, csak 14 emberi csoport került be.

Az eseménnyel kapcsolatosan készült audiovizuális anyagot ide kattintva tekintheti meg.

Forrás: hirado.hu

2016. szeptember 6. 11:02 | Haladó, Magyar sikerek