?????????????????????????

A napokban adta ki legújabb frissítését a Google az androidos Térkép alkalmazáshoz, ami egy eddig sokak által hiányolt új funkciót is tartalmaz.

A fejlesztők egy új menüpont beágyazásával összekötötték a Térkép és Naptár szolgáltatásokat: ezentúl ha egy eseményhez nemcsak a dátumot írjuk be, hanem azt is, hogy hol lesz, a Google térképén azonnal meg is nézhetjük, hogy pontosan hol van a helyszín.

Ehhez nem kell mást tenni, mint megnyitni a Google Maps alkalmazást, majd a bal felső sarokban lévő “hamburger” ikonra nyomva a Saját helyeket előhívni. Az eddigi Felcímkézett, Mentve, Meglátogatott és Térkép menüpontok mellett egy ötödik is érkezik, ami angolul az Upcoming nevet kapta. Ez magyarra fordítva valószínűleg a Találkozók vagy az Események nevet viseli majd.

Erre nyomva felbukkan, hogy pontosan hol és mikor lesznek a találkozók, majd a listában szereplő egyik elemre nyomva rögtön meg is mutatja a térkép, hogy hol található a hely. Ha azt szeretnénk, hogy oda is navigáljon, már csak a navigáció indítása gombra kell majd rábökni.

Mapping-Voice-Command

Forrás: HVG

 

2016. október 6. 13:52 | Haladó, Hasznos linkek, Kezdő