young man using a smartphone riding a bicycle

Mától könnyebben manőverezhetünk Budapesten és környékén: a McDonald’s feltérképezte a főváros kerékpáros útvonalait, és egyetlen alkalmazásba sűrítette, amire egy biciklisnek szüksége lehet.

Az Európai Autómentes Napon bemutatott BringaMánia app elsősorban a nagyvárosi forgalommal még csak most ismerkedő kezdők számára jelent hasznos segítséget, de a haladó bringásoknak is tartogat izgalmas funkciókat.

A BringaMánia app úgy navigál bennünket Budapest és az agglomerációhoz tartozó több város (Alsónémedi, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Diósd, Dunaharaszti, Dunakeszi, Ecser, Érd, Fót, Gyál, Halásztelek, Kistarcsa, Maglód, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Pécel, Pilisborosjenő, Remeteszőlős, Solymár, Szigetmonostor, Szigetszentmiklós, Törökbálint, Üröm, Vecsés) biciklis útjain, hogy közben minden figyelmünket a forgalomnak szentelhetjük.

Tekerés közben elég csak időnként rápillantani a kijelzőre, mert az applikáció „manőverkártya” nézetében minden fontos információt egyszerre megkapunk, az útvonal hossza és a megtett táv pedig a navigációs képernyő tetején követhető. Az induláskor megadott címhez hangjelzésekkel irányít az alkalmazás, így a kevésbé rutinos biciklisek is magabiztosan manőverezhetnek vele.

Egyszerű ujjmozdulatokkal lehet csúszkálni az offline is használható térképen a nézetek között vagy zoomolnirészletesebb áttekintésbe. Az alkalmazással azt is nyomon követhetjük, merre tekernek éppen ismerőseink, így egy gyors chatelés után akár velük együtt is folytathatjuk a biciklizést.

Az applikáció tudása a felhasználók közösségével együtt bővül: az új útvonaltippeket és úthibákkal kapcsolatos észrevételeket a fejlesztők beépítik az alkalmazása, így a térkép egyre pontosabb navigációt nyújt majd a bicikliseknek.

Az alkalmazás innen letölthető iOS-re és Androidra.

Forrás: hirado.hu

2016. október 3. 11:31 | Haladó, Kezdő, Magyar sikerek, Még több informatika