1074914-219388863

A jövő héten a fényképezőgépek és a fotózás fejlődésének történetébe vezetik be a látogatókat a Tanulmánytár különleges gyűjteményén keresztül. Iskolai csoportokat és egyéni érdeklődőket is várnak a kommunikáció eszközeit számba vevő játékos múzeumpedagógiai foglalkozásra.

Újítások a fotó-technikában – Tárlatvezetés a „fényrögzítés eszközei” gyűjteményben.
Időpont: Október 12., szerda 11.00

A „fényrögzítés eszközei” gyűjtemény a fénykép és mozgófilm készítéséhez használt kamerákat, a rögzített képek bemutatásához alkalmazott állókép és filmvetítő készülékeket őriz a 19. század elejétől a 20.század végéig ívelő időszakból. Az érdeklődők világhírű technikai újításokat, többek között Petzval fényképészeti objektívjét, Lumiere filmvetítő gépét, Pulvári hangfelvő kameráját, Dulovits Duflex fényképezőgépét is megtekinthetik. Kovács Ottó muzeológus tárlatvezetése.
Az előadáson való részvétel regisztrációhoz kötött!

Regisztráció: csaba.domonkos@mmkm.hu

Kikiáltóktól az app-okig. Kommunikáció és média a Tanulmánytárban – Múzeumpedagógiai program
Időpont: Október 13., csütörtök 10.00-13.00

Mennyire hálóz be minket a média? Hogyan és mennyire hat ránk? A foglalkozás célja, hogy úgy tudjunk meg többet a Műszaki Tanulmánytár izgalmas, színes gyűjteményéről, hogy közben aktuális élményeket, problémákat vetünk és dolgozunk fel. A reklámok és (hallott, olvasott, látott) hírek, „hír-adások” hatásai, hatásossága, valamint a kommunikációs szokásaink kerülnek középpontba a foglalkozás során.
A programra iskolás csoportok regisztrációját várjuk.

Regisztráció: csaba.domonkos@mmkm.hu

Mindkét program helyszíne: Műszaki Tanulmánytár
Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 10.
E-mail: info@mmkm.hu
Telefon: (+36-1) 204-4095
Web: www.mmkm.hu

Forrás: PRIM hírek
Fotó: PRIM hírek

2016. október 6. 13:58 | Események, Haladó, Kezdő