nasa0

A NASA archívumában most már képeket, videókat és hangfelvételeket is könnyedén és gyorsan lehet keresni, letölteni és megosztani.

Az űrkutatás történetének minden fontos fotója, videója és hangfelvétele egy nagyszerű oldalon vált elérhetővé, és ami még fontosabb: könnyedén kereshetővé. A NASA Image and Video Library oldalon csak be kell írni a felül látható rubrikába a keresőszót, alatta pedig kipipálni, hogy képekre (“Images”) és/vagy hangfelvételekre (“Audio”) és/vagy videókra (“Videos”) vagyunk kíváncsiak, aztán megnyomni az Entert.

nasa1
A találatok megjelenése után tovább szűkíthetjük a keresést a NASA archívumában, hiszen a bal oldali csúszkán beállíthatjuk, hogy 1920-tól napjainkig mely időszak felvételeire akarunk rákeresni. Ha ez megvan, akkor az “Update Results” feliratra kattintva frissíthető a keresés.

nasa2

A találatok kicsiben jelennek meg, ha rájuk visszük az egeret, akkor közepes méretben, ha pedig rájuk kattintunk, akkor nagyban is láthatóak a felvételek, és velük kapcsolatban minden fontos információ is. Sőt, a “Download” feliratra kattintva le is tölthetők az anyagok, a bal alsó sarokban pedig a közösségi médiás megosztási lehetőségek sorakoznak.

 

forrás: hvg.hu

2017. március 31. 14:25 | Érdekesség