Mire tanítson az egyetem, ha olyan állásra akar felkészíteni, ami ma még nem is létezik?

2017.04.05. 15:13 | Általános, Érdekesség, Összes cikk
Graduation cap with diploma over the table. Clipping path included.

A SMART 2017 konferencián érdekes problémára világítottak: diplomájukat hiába szerzik meg a hallgatók, a technológia fejlődése miatt arra kell számítaniuk, hogy pár év múlva ismeretlen állások ismeretlen problémáit kell megoldaniuk, eddig fel nem talált eszközökkel. Hogyan lehet erre felkészíteni a diákokat? Három kulcsa lehet.

Tovább »

Mennyit keres az informatikus? Íme a 2017-es számok!

Anonymous businessman against grey room

Megjelent a 2017-es Hays Salary Guide kiadványa különböző szakterületetek, köztük az informatikusok havi bruttó forint alapú minimum, maximum és átlagbéreivel. A tapasztalt informatikusok fizetésének maximuma egyre több munkakörben kezdi átlépni az egymilliós határt.

Tovább »

Tudtunk nélkül napi 22MB adatforgalmat bonyolíthat a mobilunk

Hand holding a cell phone under social media icons on blue background
Vector file available.

Átlagosan 12 alkalmazást telepítenek havonta az androidos felhasználók egy tanulmány szerint, viszont csak tízet törölnek. Azaz havonta két appal nő az installált alkalmazások száma.

Tovább »

Fogadjunk, hogy az 5 legnépszerűbb okostelefon-gyártó közül kettőről még nem is hallott

2017.02.21. 16:17 | Általános, Érdekesség, Okoseszközök
Several Apps on the screen of a modern black smart phone

Éveken át csak kinevették a kínai gyártókat, mára behódolt a világ. Nem hiába: a nagyon alacsony árazás mellé járó egyre jobb minőséget nehéz nem elfogadni.

Tovább »

Tovább romlik az IT-munkaerőpiac helyzete

2017.02.16. 16:55 | Általános, eMunka
Woman hands typing on the black keyboard

Nem csak hiedelem az informatikushiány, legalábbis a Codecool kutatásában megkérdezett HR szakemberek szerint. Leginkább a Java, C/C++ és JavaScript fejlesztők hiányoznak, de szoftvertesztelőkre és IT támogatókra is bőven van kereslet.

Tovább »

Van egy régi, lassú számítógépe? Ezzel az ingyenes programmal jó kis gép lesz belőle

Close up of a snail on a laptop

A Raspberry Pixel névre keresztelt operációs rendszerét nem kell még telepíteni sem, és szinte bármelyik gépbe betöltve működik.

Tovább »

Jó tudni: ha PayPallel fizetett a neten, ingyen visszaküldheti a csomagot, ha valami nem jó

A keyboard with a red button - Online Shopping

Bár a külföldi rendelések esetében 4-5 hét is lehet a szállítási határidő, az év utolsó napjaira még a késve kézbesített csomagok is megérkeztek a netes vásárlásokból. Kevesen tudják, pedig fontos lehet: a PayPal-fiókkal történt fizetés esetén visszakérhető a visszaküldés postázási költsége.

Tovább »

Viszik a jövőt az okos városok

Város

Az informatikai vívmányokat kihasználni képes települések több kényelmi szolgáltatást és gazdasági lehetőséget képesek kínálni a lakóiknak.

Tovább »

Unatkozik a gyereke? Ismertesse meg ezzel a tündéri virtuális lénnyel

pou2

Egyik gyereknek sem árt, ha megtanul gondoskodni egy élőlényről. Az alábbi appnak köszönhetően arra sincs szükség, hogy ehhez kutyát vagy macskát vegyünk a csemetének.

Tovább »

Neveld a főnököd!

30844

Megdöbbentő, hogy a munkahelyek többsége még mindig a Windows – Outlook – MS Office univerzumban él. Miközben Te folyamatosan új digitális eszközöket ismersz meg, életed minden mozzanatához valamilyen új digitális megoldások kapcsolódnak, „odabenn” minden változatlan. A baj nem az, hogy munkahelyeden nem használhatod kedvenc eszközeidet, programjaidat, sokkal inkább, hogy a munkahelyek digitális elmaradottsága nem teszi lehetővé azt a fajta gyors kommunikációt, tudásmegosztást, virtuális együttműködést, ami a „kinti” világban természetes.

Tovább »