38450

Az Educatio Nonprofit Kft. a Biztonságosabb Internet Nap – Safer Internet Day (február 11.) rendezvényéhez kapcsolódóan pályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára határon innen és túl. A Biztonságos Internet Nap egy globális kampány része, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a felhasználók, de elsősorban a gyermekek és fiatalok számára elérhető online technológiák és mobil eszközök felelős és biztonságosabb használatára.

A rendezvényt az Európai Bizottság Safer Internet Programja keretében az Insafe és az INHOPE (a Biztonságosabb Internet Centrumok hálózata és az Internet Forródrótok Nemzetközi Egyesülete) szervezi. Minden év második hónapjának, második hetének második napján, idén 2014. február 11-én, világszerte számos érdekes eseménnyel készülnek a Biztonságosabb Internet Napra (Safer Internet Day).

A pályázat keretein belül egy olyan posztert kell készíteni, amely a biztonságos internetet helyezi középpontba. Megjelenít és/vagy bemutat olyan veszélyforrásokat (minimum 5-öt, maximum 10-et), amelyek az internet használatával kapcsolatban felmerülnek.

A legjobb pályaműveket díjazzuk! Az elkészült posztereket a Sulinetwork Facebook oldalán publikáljuk, hogy szélesebb körben is felhívjuk a figyelmet az internethasználat veszélyeire.

Az alkotásokat egy szabadon választott képmegosztó oldalra kell feltölteni Creative Commons Nevezd meg! Ne add el! Így add tovább! 4.0 Magyarország licenc alatt. Ilyen képmegosztó például a flickr, amihez az alábbi linken olvasható segítség.

Az alkotások linkjét az elearning@educatio.hu email címre várjuk! Az emailben fel kell tüntetni az alkotó nevét, iskoláját és a választott jeligét!

A poszterek beküldési határideje: 2014. február 28.

Az eredményhirdetést követően a beérkezett posztereket a Sulinet Pinterest oldalán is közzétesszük a Creative Commons Nevezd meg! Ne add el! Így add tovább! 4.0 Magyarország licenc alatt

A posztereket bármilyen szoftverrel el lehet készíteni, kézzel rajzolt alkotásokat is szívesen fogadunk.

A Biztonságosabb Internet Napról, és annak céljairól bővebben az alábbi oldalon lehet tájékozódni: http://tinyurl.com/saferinternet2014

Forrás: oktatas.hu

2014. február 18. 09:58 | Biztonságos internetezés, Haladó, Pályázatok