A kormány támogatja a nyílt forráskódú szoftvereket

libreoffice

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos egy konferencián közölte, hogy a kormány a lehető leghatározottabban támogatja a nyílt forráskódú vagy arra épülő szoftverek elterjesztését a közigazgatásban. Ez Magyarország informatikai szuverenitását is szolgálja.

Tovább »

Rendhagyó Skype-nap a budapesti Herman Ottó Általános Iskolában

1090877-212951511

A Microsoft idén november 29-én és 30-án rendezte meg a nemzetközi Skype-a-thon eseményt. Ennek lényege, hogy 48 órán keresztül a világ 47 országából csatlakozó résztvevők közreműködésével a diákok és a vendégek együtt utaztak több mint hárommillió virtuális mérföldet, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a technológia oktatásban betöltött szerepének fontosságára.

Tovább »

Debreceni: A KIFÜ hozza létre az info-sztráda bekötőútjait

road guide and Wireless computer mouse isolated on white background

A szélessávú internethálózat kiépítése után az internet előfizetések ára tovább csökkenhet majd- hangsúlyozta Debreceni Győző a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség projektmenedzsere. Szijártó Zoltán, a KIFÜ elnöke elmondta: a szervezet támogatja a kormány elképzeléseit.

Tovább »

Uniós forrásokkal segítik a kis- és középvállalkozások digitális felzárkózását

20161111dr-solymar-karoly-balazs-interju12

Még idén megjelenik a mikro-, kis- és középvállalkozások komplex infokommunikációs és mobiltechnológiájának fejlesztésére, valamint a felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatására kiírt új pályázat – mondta Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára.

Tovább »

Eredményesen zárult a Digitális Jólét Program keretében megvalósuló Nyíregyháza Alprogram

djp_nyiregy

A 2016 novemberében lezárult Nyíregyháza Alprogram lehetőséget ad arra, hogy az itt szerzett tapasztalatok megalapozzák az országos infokommunikációs fejlesztések további irányát. A Digitális Jólét Program az egész országra kiterjedő infokommunikációs fejlesztéseket hajt végre, mely által Magyarország képes lépést tartani a világ digitálisan leggyorsabban fejlődő nemzeteivel.

Tovább »

Közel kétezer háztartás és 13 köznevelési intézmény jut notebookhoz és táblagéphez Nyíregyházán és a Nyíregyházi járás területén

??????????????????????????????????????????????

2016. október 3. és 29. között kapják meg a Digitális Nemzet Fejlesztési Program Nyíregyházi település-központú kísérleti modellprogramjának keretében meghirdetett eszközpályázat nyertesei a térítésmentesen használható notebookokat és táblagépeket.

Tovább »

Kódoljuk át együtt az országot a Code Week-en!

codeweek-keltsd-eletre-az-otleteidet

A Code Week-et már negyedik alkalommal rendezik meg az EU tagországai, így Magyarország is azzal a céllal, hogy ebben az egy hétben közelebb hozzák a tanárokhoz, diákokokhoz, szülőkhöz a programozást és azt, hogy programozni ma már bárki meg tud tanulni, akinek minimális érdeklődése és affinitása van a téma iránt.

Tovább »

A szülőket is beengedi az osztályba a frissített Google Tanterem

Answering

Új funkciókkal bővül a Google Tanterem az iskolakezdésre: a szülők ellenőrizhetik a gyerekeik iskolai feladatait, a diákok és a tanárok pedig már annotálhatják is a szövegeket okostelefonon. A keresőóriás frissített tantermi repertoárjában egy VR appnak is jutott hely, Expeditions néven.

Tovább »

A gyermekeket védő ingyenes programokat fejlesztene a kormány

Kids accessing modern entertainment applications from the cloud

Az internetezés előnyei mellett figyelnünk kell azok veszélyeire is – hívta fel a figyelmet az M1-en a felelős miniszteri biztos az M1-en. Az internetezés előnyei mellett figyelnünk kell azok veszélyeire is, ezért a kormány a gyermekek védelmét szolgáló ingyenes programokat fejlesztene ki a Digitális Jóléti Program keretében – mondta a programért felelős miniszteri biztos az M1-en.

Tovább »

Ebben az iskolában a hetes mellett töltésfelelős is van

image

A tankönyvek mellett egyénileg vagy csapatmunkában szerkesztett digitális jegyzetek, magolás helyett virtuális felfedezőút, frusztráció helyett pedig befogadó, a hátrányokat az okoseszközök segítségével ledolgozó oktatás. Ezek a galgamácsai digitalizációs kísérlet legfontosabb eredményei.

Tovább »