Új pályázati lehetőségek nyílnak a kis- és középvállalkozások számára

2016.12.19. 15:03 | eDemokrácia, eGazdaság, Haladó
tn496c0-18

Három induló pályázaton összesen 54 milliárd forintot nyerhetnek el hazai kis- és középvállalkozások digitális felzárkóztatásuk érdekében.

Tovább »

Digitálisan fejlődni úgy, hogy szinte semmit nem költünk? Mutatjuk, hogyan lehetséges

Woman businesswoman in suit with touch pad in his hands

Stabilitás, megbízhatóság, elégedett vevők – minden cég erre vágyik, de hogyan érhető ez el? És mi köze van ehhez a digitalizációnak? Az, hogy utóbbi nélkül az elsők is nehezebben érhetők el. Tippeket adunk, hogyan kezdje el az átállást.

Tovább »

Nagyon is jól jönnek a videojátékok az angoltanuláshoz

technology, gaming, entertainment, let's play and people concept - happy young man in headset with pc computer playing game at home and streaming playthrough or walkthrough video

Legtöbbször a negatív hatásaikról hallani, pedig nemcsak számos készséget fejleszthetnek, hanem kulcsot is adhatnak az oktatás megreformálásához.

Tovább »

A versenyképességhez fontos a gazdaság digitális átalakítása

tn496c0-17

A versenyképesség egyik legfontosabb kérdése, hogy sikeres lesz-e a magyar gazdaság digitális átalakítása, az Európában modellértékű Modern Vállalkozások Programja (MVP) ebben a folyamatban meghatározó szerepet tölt be – emelte ki Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

Tovább »

Debreceni: A KIFÜ hozza létre az info-sztráda bekötőútjait

road guide and Wireless computer mouse isolated on white background

A szélessávú internethálózat kiépítése után az internet előfizetések ára tovább csökkenhet majd- hangsúlyozta Debreceni Győző a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség projektmenedzsere. Szijártó Zoltán, a KIFÜ elnöke elmondta: a szervezet támogatja a kormány elképzeléseit.

Tovább »

Uniós forrásokkal segítik a kis- és középvállalkozások digitális felzárkózását

20161111dr-solymar-karoly-balazs-interju12

Még idén megjelenik a mikro-, kis- és középvállalkozások komplex infokommunikációs és mobiltechnológiájának fejlesztésére, valamint a felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatására kiírt új pályázat – mondta Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára.

Tovább »

Eredményesen zárult a Digitális Jólét Program keretében megvalósuló Nyíregyháza Alprogram

djp_nyiregy

A 2016 novemberében lezárult Nyíregyháza Alprogram lehetőséget ad arra, hogy az itt szerzett tapasztalatok megalapozzák az országos infokommunikációs fejlesztések további irányát. A Digitális Jólét Program az egész országra kiterjedő infokommunikációs fejlesztéseket hajt végre, mely által Magyarország képes lépést tartani a világ digitálisan leggyorsabban fejlődő nemzeteivel.

Tovább »

REGINA 2016 konferencia

Global Business Technology Network as a Concept

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), mint az NIIF Intézet jogutódja és az NIIF Program működtetője a lillafüredi Palota Szállóban rendezi meg 2016. november 22-23. között hagyományos Regionális Informatikai Akadémia Konferenciáját “REGINA 2016” néven a felsőoktatási intézmények, a kutatóhelyek és a vállalkozások IT területén elért eredményeinek ismertetésére.

Tovább »

Bárki tanulhat informatikát az Online Akadémiában

programozasi-ismeretek-oktatas-az-nhit-online-akademian

Közel egyéves fejlesztést követően ma elindult az NHIT Online Akadémia, amely 24 edutainment tananyaggal várja hallgatóit.

Tovább »

IV. Nemzetközi Internetkonferencia – 2016 „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra”

Cyberbullying.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) október 19-én negyedik alkalommal rendezte meg az Európai Unió „Safer Internet Program” (SIP) keretében „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című nemzetközi konferenciát. Az idei rendezvény kiemelt témái a szexting, a pedofília és a gyűlöletbeszéd voltak.

Tovább »